Vrijdag 20.07.18 | 00.08 uur

Burgervader Steenwijkerland houdt nieuwjaarsspeech

Bats: 'Mijn droom? Volwaardig meedoen voor iedereen'

Burgemeester Rob Bats (archief)

Burgemeester Rob Bats (archief)© DKN / M. Lolkema

Afgelopen week gaf burgemeester Rob Bats van de gemeente Steenwijkerland zijn nieuwjaarsspeech. Volgens Bats moet er in 2018 niet in grenzen en beperkingen worden gedacht. “Blijf dromen en zie kansen, want die liggen in deze gemeente en regio voor het oprapen”, citeert de burgervader.

Grenzen
Ook beseft Bats zich dat er inwoners zijn die beperkt worden in hun grenzen, bijvoorbeeld door te kort aan financiële middelen. “En ook kinderen, die niet eens de káns krijgen om überhaupt te kúnnen dromen over een toekomstige plaats in een succesvolle economie, hebben meer dan onze hulp nodig”, aldus Bats.

“Mijn droom is dat iedereen volwaardig mee mag doen. Dat zijn we aan onze stand verplicht”, besluit Bats.

Zelfstandig
“Op economisch, toeristisch en recreatief niveau ga ik voor een gemeente die midden in onze regio een rol vervult als markante trekker van initiatieven”, aldus Bats. Tevens is hij blij met de eigenheid en zelfstandigheid van Steenwijkerland.

Initiatieven
Ook vertelt de burgemeester dat hij blij is met mooie trajecten die spelen in de gemeente zoals G1000. Doel van dit experiment is om de gemeente energie neutraal te krijgen.

Jeugd
Daarnaast merkt Bats op dat ook jongeren steeds vaker met initiatieven en inspraak komen. “Bij volwaardig meedoen in het maatschappelijk middenveld horen zeker geen leeftijdsgrenzen”.

Gelijke kansen
Ook benoemd Bats dat er niet alleen gekeken moet worden naar high tech bedrijven, maar ook naar productiebedrijven waar iedereen een plaats kan vinden. “Iedereen heeft recht op werk en waardering, hoog of laag opgeleid. Dus laten we niet alleen de pretenties hebben dat de maat een HBO of Universitaire opleiding is”.

Lelystad Airport
Bats: “Onze inzet voor Lelystad Airport was en is niet dat de luchthaven niet zou mogen worden uitgebreid. Maar wel dat we de kernwaarden natuur, rust en ruimte voor in het bijzonder onze gemeente niet uit het oog zouden verliezen. Samen met onze inwoners hebben we flink geïnvesteerd om onze belangen voetlicht te brengen. Dat is gelukt, denk ik”.

“Onze koers was helder en zonder franje; we gaan voor de belangen van onze inwoners en als daar rekening mee wordt gehouden mag iedereen over alle grenzen heen vliegen, maar vooralsnog is the sky boven onze gemeente the limit!.”

Duitse partnergemeente
“Ook de Duitse partnergemeente Herzebrock-Clarholz gaf aan de banden verder te willen intensiveren. Vanuit cultureel en historisch besef, maar wij zien ook zeker kansen voor een bredere samenwerking in de toekomst.

Verdere Duits Nederlandse verkenning op cultuur, toerisme, onderwijs en economie zou wat mij betreft de agenda voor 2018 dan ook verder kunnen vullen. Steenwijkerland als internationale gemeente binnen de regio, de provincie en Nederland.”, aldus de burgervader.

Trots
Afgelopen jaar heeft burgemeester Bats ingezet op trots. Bats is niet alleen trots op inwoners wanneer ze bijvoorbeeld een idee, plan of iets anders hadden om Steenwijkerland nog mooier te maken. Maar zeker ook op de actieve ondernemers die in de gemeente prachtige dingen voor elkaar krijgen!

“Daarnaast heb ik trots ook echt mogen aanschouwen! Bijvoorbeeld bij onze nieuwe inwoners die hier zijn komen wonen of hier genaturaliseerd zijn, en bij de mensen die afgelopen jaar een Koninklijke Onderscheiding mochten ontvangen. En omdat trots een plek verworven heeft hoop ik dat we dit jaar kunnen inzetten op het thema ‘zonder grenzen’.”

Bats gelooft in inspirerend leiderschap, het voorbeeld geven en voorop lopen. “De tijd van volgzame bescheidenheid is echt voorbij. Zoeken naar kansen en beweging, reuring wat mij betreft”.

“Dames en heren, de kop d’r veur, we gaan er een grenzeloos 2018 van maken! “, sluit Bats af.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 06.01.18 | 15.34 UUR


advertentie

Vandaag:
26° | 15°
Meer weer...
Morgen:
25° | 15°


AGENDA
  • Vrijdag 20.07.18
  • Zaterdag 21.07.18
  • Zondag 22.07.18
  • Maandag 23.07.18
  • Dinsdag 24.07.18
  • Woensdag 25.07.18
  • Donderdag 26.07.18
  • Volledige agenda...
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.19497 s