Zaterdag 21.07.18 | 10.42 uur

Verklaring Omtrent het Gedrag

Minister roept jongeren op om VOG aan te vragen

Veel jongeren zien op tegen het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) voor een baan of stage. Er zijn bij hen onduidelijkheden over de mogelijke consequenties van een strafblad op het verkrijgen van een VOG en ze zijn bang te worden afgewezen. Terwijl meer dan 99% van de jongeren die een VOG aanvraagt, deze ook krijgt. Minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker maakt zich er hard voor om de drempels voor een VOG-aanvraag weg te nemen door in te blijven zetten op betere voorlichting aan jongeren.

VOG-check geeft zekerheid
Dekker: “Sommige jongeren durven geen VOG aan te vragen. Het is juist belangrijk dat zij zich realiseren dat ze kansen hebben. Ook als ze ooit een keer de fout in zijn gegaan. Daarom hebben we op de website www.watdevog.nl een VOG-check gezet die je anoniem kunt invullen: dan weet je hoe je ervoor staat, nog voordat je een officiële aanvraag indient. De meeste jongeren krijgen gewoon een VOG en kunnen aan de slag.”

Om te horen hoe jongeren over de VOG denken, ging de minister op donderdag 7 december in gesprek met twee studenten: Lotte Broers (PABO, Hogeschool Leiden) en Ayse Temel (Verpleegkunde, ROC van Amsterdam). “Ik wist niet zo goed wat een VOG eigenlijk is en waarnaar gekeken wordt,” zegt Broers. “Daarom vind ik het ook moeilijk om de kans in te schatten dat ik de VOG krijg.” Justis, de screeningsautoriteit van het ministerie van Justitie en Veiligheid, ontwikkelde de campagne ‘Wat de VOG?’ om jongeren te informeren. Deze campagne loopt tot het eind van het jaar en spoort jongeren aan altijd een VOG aan te vragen.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 12.12.17 | 16.52 UUR


advertentie

Vandaag:
25° | 15°
Meer weer...
Morgen:
25° | 15°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.20209 s