Zaterdag 21.07.18 | 10.42 uur

Rijkswaterstaat: Ga niet de weg op!

Code rood: KNMI waarschuwt voor gladheid

Arembergergracht Zwartsluis - Belt Schutsloot

Arembergergracht Zwartsluis - Belt Schutsloot© DKN | R.W.Jansema

Code rood is van kracht in het midden, oosten en zuiden van het land wegens grootschalige gladheid door sneeuwval. De sneeuwval breidt zich vanmiddag verder noordwaarts uit. Voor de noordelijke provincies wordt dan code oranje van kracht. Op veel plaatsen valt vandaag 5-10 cm, vooral in een strook van Zeeland via het midden naar Overijssel lokaal mogelijk 10-15 cm.


In de tweede helft van de avond trekt de sneeuw oostwaarts, waarbij het ook in Limburg weer gaat sneeuwen. Vannacht verlaat de sneeuw het oosten, maar blijft er kans op gladheid bestaan door sneeuwresten en bevriezing.

Rijkswaterstaat roept weggebruikers op om maandagmiddag- en avond niet de weg op te gaan. Het KNMI heeft inmiddels code rood afgegeven vanwege het winterse weer voor alle provincies behalve Limburg en het noorden van het land. Voor deze provincies geldt nog code oranje. Weggebruikers die toch noodzakelijk de weg op moeten krijgen het dringende advies rekening te houden met gevaarlijke rijomstandigheden. Dat betekent de rijstijl aan te passen: voorzichtig rijden, snelheid matigen, afstand houden en niet onnodig van rijstrook wisselen.

Rijkswaterstaat roept weggebruikers tevens op strooiwagens de ruimte te geven. Raadpleeg in ieder geval voor vertrek de weersverwachting en verkeersinformatie.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 11.12.17 | 13.36 UUR


advertentie

Vandaag:
25° | 15°
Meer weer...
Morgen:
25° | 15°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.20685 s