Zaterdag 25.05.19 | 13.59 uur

RTL Nieuws brengt toetsresultaten in kaart

'Grote verschillen tussen eindtoetsscores van scholen in Brederwiede'

Uit onderzoek van RTL Nieuws is gebleken dat leerlingen van de Rooms-katholieke basisschool Sint Martinus Vollenhove het beste scoren op de eindtoets vergeleken met andere basisscholen uit Brederwiede. Het gaat om eindtoetsen die basisscholen in 2015, 2016 en 2017 afnamen onder hun leerlingen uit groep 8. Vergeleken met de rest van Nederland blijkt dat basisscholen op het platteland gemiddeld beter scoren dan scholen in de (Rand)stad.

Rooms-katholieke basisschool Sint Martinus scoort een gemiddelde van 8,9. Niet alle scholen in het stadje scoren een voldoende. Een andere school in Vollenhove scoort een 5,4.

Gereformeerde basisschool Eben Haezer scoort in het onderzoek van RTL met een 7,6 het hoogste cijfer van scholen in Sint Jansklooster.

Samenlevingsschool De Lisdodde in Wanneperveen scoort een 7,4 en de enige basisschool in Belt-Schutsloot, de Buuzekaemp, scoort een 7,1 in de test.

De eindtoets-resultaten van de basisscholen in Giethoorn liggen gelijk. Zowel de Noorder- als de Zuiderschool scoren een gemiddelde van 7,2.

Van Openbare basisschool de Rolpaal in Blokzijl zijn geen cijfers bekend bij RTL. Christelijke basisschool De Schutsluis scoort een 6,7.

Wat betekenen deze cijfers?
RTL Nieuws laat weten: "RTL Nieuws gebruikt een gewogen berekening waardoor er rekening kan worden gehouden met verschillen tussen scholen. Niet iedere basisschool heeft dezelfde soort leerlingen. Op sommige scholen komen leerlingen al binnen met een achterstand, terwijl andere scholen juist vooral kinderen van hoogopgeleide ouders hebben. Ook laten sommige scholen alle leerlingen meedoen aan de Cito-toets, terwijl op andere scholen zwakke leerlingen niet meedoen".

Lees verder bij RTL Nieuws en bekijk alle resultaten: http://bit.ly/2kqNRIk en http://bit.ly/2AXbhfe

Door: De Brederwiedekrant | R.W. Jansema

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 06.12.17 | 14.35 UUR
Vandaag:
18° | 7°
Meer weer...
Morgen:
19° | 7°


TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.30452 s