Zondag 22.07.18 | 18.30 uur

Unieke proef met nieuw asfalt moet leiden tot langere levensduur

Nieuw asfalt op Thijssengracht in Giethoorn

De Thijssengracht in Giethoorn wordt – bij wijze van proef – voorzien van een nieuw soort asfalt dat scheurvorming van het wegdek vertraagt en spoorvorming tegengaat. De gemeente Steenwijkerland werkt in deze pilot samen met de firma Schagen Infra.

Wethouder Douwe Oosterveen: "Een innovatieve toepassing waarbij het mes aan meerdere kanten snijdt. Het is duurzaam materiaal dat volledig herbruikbaar is. Het gaat spoorvorming tegen, wat prettig is voor de automobilist én het zorgt voor een langere levensduur van de weg. Als de proef succesvol is, gaan we kijken of we dit asfalt vaker kunnen toepassen."

Het asfalt dat over een lengte van circa 1.300 meter wordt aangelegd, is volledig gewapend met vezels. Hoewel er in diverse landen al ervaring mee is opgedaan, is de toepassing voor Nederlandse begrippen nieuw. Daarmee is de proef op de Thijssengracht de eerste in Nederland. De aanleg van het asfalt op de Thijssengracht gebeurt op donderdag 23 november 2017. Wethouder Douwe Oosterveen: ‘Samen met de aannemer gaan we het desbetreffende wegvak de komende maanden en jaren goed volgen. Is de proef succesvol, dan zouden we het vaker kunnen toepassen.’

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 23.11.17 | 14.16 UUR


advertentie

Vandaag:
25° | 15°
Meer weer...
Morgen:
25° | 16°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.20588 s