Zaterdag 25.05.19 | 13.59 uur

'Hondenbezitters zijn in feite de ogen en oren van de wijk'

Woninginbraken in Vollenhove: hulp gevraagd van hondenbezitters

Gedurende de laatste periode van de maand oktober zijn er in Vollenhove twee woninginbraken gepleegd. De dagen worden weer korter en het is bekend dat criminelen dan vaker hun slag kunnen slaan. Omdat een ieder graag veilig wil leven, doen de politie en de gemeente zoveel mogelijk om de veiligheid in de wijk te waarborgen. Daar kunnen hondenbezitters goed bij helpen.

Hondenbezitter laten elke dag hun hond uit in de wijk. Ze lopen meestal vaste rondjes, waardoor afwijkende situaties u sneller opvallen. Denk aan een onbekende in de tuin van de buren, vreemde personen die aan auto’s rommelen of personen die verdacht rondhangen op straat.

Hondenbezitters zijn in feite de ogen en oren van de wijk. Daarom worden zij door de politie gevraagd om tijdens het uitlaten van hun hond extra op de omgeving te letten. De politie en de BOA’s van de gemeente delen hiervoor als extra attentiewaarde lichtgevende hondenbandjes uit aan hondenbezitters.

Als een hondenbezitter in de buurt iets verdachts ziet kan hij of zij altijd bellen met 112. De politie kan daarbij alle informatie goed gebruiken zoals een locatie, kenteken auto en/of een signalement van de desbetreffende persoon. Zo kan de politie snel handelen en wordt de pakkans van een misdrijf vergroot.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 01.11.17 | 08.08 UUR


advertentie

Vandaag:
18° | 7°
Meer weer...
Morgen:
19° | 7°


TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.30226 s