Zondag 22.07.18 | 18.30 uur

Vleermuizen jagen boven het water van de kooi

Vleermuiskasten in Otterskooi Dwarsgracht

© E. Driessen

Natuurmonumenten heeft in de Otterskooi van Dwarsgracht vier vleermuiskasten opgehangen. Het doel is dat de vleermuizen in de eendenkooi hun intrek daarin nemen en kunnen overwinteren.


In de Otterskooi bij Dwarsgracht sloeg net zoals op veel plekken de essentakziekte toe. Voordat Natuurmonumenten deze zieke bomen verwijdert, is onder meer onderzocht of er vleermuizen in zitten. Dat blijkt het geval. Volgens vleermuizenkenner Johann Prescher van Natuurmonumenten is dat niet onverwacht. Eendenkooien zijn plekken waar vleermuizen graag zitten. De beschutte plekken beschermen ze tegen weer en wind en er is een grote rijkdom aan insecten. Die combinatie is ideaal voor vleermuizen.

Prescher zegt dat de eendenkooi een geschikte plek is voor watervleermuizen . Die hebben hun verblijfplaats in bijvoorbeeld holtes van oude eendenkooienbomen. Ze kunnen jagen boven het beschutte water van een kooi. Ook soorten zoals de gewone grootoorvleermuis en gewone en ruige dwergvleermuis zijn er zeker te verwachten.

Natuurmonumenten monitort of de vleermuizen gebruik maken van de opgehangen kasten. Wanneer dit het geval is, worden de zieke essen langs het wandelpad verwijderd.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 13.10.17 | 08.46 UUR


advertentie

Vandaag:
25° | 15°
Meer weer...
Morgen:
25° | 16°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.20631 s