Zondag 22.07.18 | 18.30 uur

Steenwijkerland sluit overeenkomst met Tintengroep

Eén organisatie voor sociaal werk in Steenwijkerland

Vanaf 1 januari 2018 is de Tintengroep de organisatie waar alle taken op het gebied van sociaal werk worden georganiseerd. De aanbestedingsprocedure om te komen tot één voorziening voor sociaal werk in Steenwijkerland werd onlangs afgerond met het tekenen van de overeenkomst tussen beide partijen.

Wethouder Dieke Frantzen: "Eén organisatie betekent één aanspreekpunt voor alles wat met sociaal werk te maken heeft. Dat is niet alleen overzichtelijk, maar het zorgt ook voor een betere afstemming tussen de verschillende taakvelden. Iedereen die vragen of ideeën heeft over welzijn, ondersteuning of actief meedoen in de samenleving kan straks bij de Tintengroep terecht. De huidige welzijnsorganisaties hebben aangegeven dat zij de komende periode samen met de Tintengroep gaan zorgen voor een goede overdracht en soepele overgang naar de nieuwe organisatie".

Het welzijnswerk in Steenwijkerland wordt op dit moment uitgevoerd door MEE, Timpaan en de Zorggroep Oude en Nieuwe Land. Vanaf 1 januari 2018 neemt de Tintengroep, actief in Noordoost- Nederland, alle taken op het gebied van ‘sociaal werk’ op zich. Hieronder vallen onder andere het maatschappelijk werk, de ondersteuning van vrijwilligers en vrijwilligersprojecten, het stimuleren van participatie van inwoners, de ondersteuning van mantelzorgers en jongerenwerk.

Wethouder Dieke Frantzen: ‘Sociaal werk is ontzettend belangrijk én volop in ontwikkeling. Dan is het belangrijk om dat goed te organiseren. Daar staan we als gemeente voor. Vanaf 1 januari gaat het werk gewoon door. Dat geldt ook voor de vrijwilligersprojecten die nu lopen. Op termijn willen we met elkaar kijken wat nodig is om het sociaal werk zo optimaal mogelijk verder vorm te geven. Dat pakken we zorgvuldig en in overleg met alle partijen op.’

Op korte termijn zal de Tintengroep starten met een uitgebreide informatiecampagne en alle betrokkenen verder informeren.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 13.10.17 | 07.09 UUR


advertentie

Vandaag:
25° | 15°
Meer weer...
Morgen:
25° | 16°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.21328 s