Zondag 22.07.18 | 18.30 uur

Vaartocht door Nationaal Park Weerribben-Wieden

Steenwijkerlandse Uitdaging vergadert op Groene Wens Boot

SU vergadert op Groene Wens Boot

SU vergadert op Groene Wens Boot© R. Huls

Het bestuur van de Steenwijkerlandse Uitdaging heeft maandag 26 september een periodieke vergadering aan boord van de Groene Wens Boot gehouden. De gemeente Steenwijkerland heeft tal van maatschappelijke organisaties die soms extra handen, materialen of expertise nodig hebben om hun activiteiten voor buurt en bewoners uit te voeren. Bedrijven willen graag praktisch invulling geven aan maatschappelijk betrokken ondernemen. De Steenwijkerlandse Uitdaging zorgt voor samenwerking tussen maatschappelijke organisaties en het lokale bedrijfsleven. De Groene Wens Boot is een van deze maatschappelijke organisaties.

De stichting verzorgt in Nationaal Park Weerribben-Wieden vaartochten voor volwassenen en kinderen met een beperking én hun hele gezin of vriendengroep.

Om concreet te laten zien aan de Steenwijkerlandse Uitdaging wat de Groene Wens Boot betekent als maatschappelijke organisatie werd dit in praktijk gebracht door een vaartocht met de fluisterboot en de mogelijkheid voor het bestuur tegelijk een vergadering aan boord te houden. De speciale voorzieningen, die er voor de gasten aan boord zijn aangebracht, werden aan de bestuursleden getoond.

Na een welkomstwoord door kapitein/schipper Bob de Bakker gaf penningmeester Roelof Huls een toelichting op het ontstaan van het project, de huidige stand van zaken en de toekomst. Voor het beheer en onderhoud van de boot zijn wij ook de steun van instellingen en bedrijven vanuit samenleving nodig. Hierin heeft de Steenwijkerlandse Uitdaging een belangrijke rol als ambassadeurs in het netwerk, aldus de penningmeester.

Vervolgens ging het bestuur aan de slag met de agenda voor de vergadering. Onderweg werd er zo nu en dan wel even met een glimp naar de fraaie natuur gekeken. Inspanning en ontspanning gingen samen. Rond half zes sloot voorzitter Alex de Ruiter de vergadering en bedankte de bemanning voor deze unieke vaartocht en vergadergelegenheid.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 26.09.17 | 11.33 UUR


advertentie

Vandaag:
25° | 15°
Meer weer...
Morgen:
25° | 16°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.2023 s