Zondag 22.07.18 | 18.30 uur

Woning waarvan bewoner recent is overleden

Afgelopen week meerdere woninginbraken Vollenhove

De afgelopen week zijn in Vollenhove meerdere inbraken gepleegd. De politie heeft drie aangiftes binnen gekregen van woninginbraken. Bij twee aangiftes gaat het om dezelfde woning. Het gaat om panden waarvan de bewoner in het ziekenhuis ligt, of recent is overleden.

"Alle drie de zaken zijn momenteel in onderzoek. Of er sprake is van meerdere daders en of ze uit de buurt komen moet uit dit onderzoek blijken. Op dit moment sluiten wij niets uit", vertelt een woordvoerster van de politie tegenover de Brederwiedekrant.

"Over het algemeen kunnen we zeggen dat mensen altijd alert moeten zijn op inbrekers. Inbrekers die op heterdaad worden betrapt zijn regelmatig ‘de klos’ dankzij alerte getuigen of omwonenden die een verdachte situatie doorbellen aan de politie. De politie is heel erg blij met dit soort meldingen", vertelt de politie verder.

"Helaas merkt de politie ook dat de drempel om 112 te bellen bij veel mensen nog erg hoog is. Onder de noemer ‘112, daar vang je boeven mee’ benadrukt de politie daarom hoe belangrijk het is om bij alle heterdaadsituaties 112 te bellen. En dus ook verdachte personen die door tuinen lopen of door ramen turen. Daar waar mogelijk gaat de politie er dan meteen op af. Soms kan de politie zo inbrekers op heterdaad oppakken, maar ook kan een melding bijvoorbeeld leiden tot een aanhouding voor het in bezit hebben van inbrekersspullen en kan een inbraak worden voorkomen", sluit de politie af.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 15.09.17 | 16.56 UUR


advertentie

Vandaag:
25° | 15°
Meer weer...
Morgen:
25° | 16°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.20478 s