Vrijdag 20.07.18 | 00.08 uur

Hans Verburgh op bezoek in dorpshuis

Kunstexpositie in Belt Schutsloot (video)

In het dorpshuis ‘De Zandbelt’ in Belt-Schutsloot wordt tijdens de feestweek omtrent Gondelvaart een expositie gehouden. In deze expositie worden werken getoond van Peter Stechwey, Julia Lok, Sabrina Knobbe, Gerrit Lindeboom, John J Stam, Tamara Kreeuseler en Hans Verburgh. Laatstgenoemde heeft deze video gemaakt.

De organisatie stelt de volgende kunstenaars aan u voor:

Peter Stechwey heeft het schilderen overgenomen van zijn vader. Zijn stijl is het realistisch weergeven van zijn wereld in olieverfschilderijen en aquarellen. Het is voor hem een heerlijke ontspanning en voor een onderwerp hoeft hij niet ver van huis te gaan. Hij pakt bij huis de punter en vaart zo een levend schilderij binnen. Volop inspiratie voor schilderijen.

Julia Lok heeft kijkt er naar uit om haar werk te exposeren. Zij studeert aan de Rietveldacademie in Amsterdam en heeft een selectie gemaakt waarbij verschillende technieken aan bod komen. Door niet traditionele materialen te combineren met hout zijn er nieuwe kleurenframes ontstaan. In een korte video is te zien hoe ze een driedimensionaal object een functie heeft gegeven in het dagelijks leven. Julia probeert anderen te betrekken in haar kunst, met vervagende grenzen tussen toekijker en participant.

Sabrina Knobbe heeft geëxpirimenteerd met nieuwe media en hoopt bezoekers te verassen met haar nieuwe werken. Door haar verschillende werkstijlen is het moeilijk te zeggen onder welk genre het werk behoort. Sabrina is geïnspireerd door de natuur alsmede door haar focus op haar eigen gevoelsbeleven en ideeën.

Gerrit Lindeboom is kunstenaar van binnen uit en maakt schilderijen die modernistisch verrassen zonder in een hokje te kunnen worden geplaatst. Gerrit ziet zichzelf als een Rock & Roll-schildermachine, wild van (h)art. Zijn inspiratie haalt hij uit het niet-alledaagse. Zelf zegt hij hierover: “Tegenstrijdigheden, vrijheid en spanning trekken mij aan. Het is als een gevecht tussen goed en kwaad. Zonder dat verdrink ik in een zee vol sleur”.

John Stam komt al wandelend in natuurgebied 'Weerribben-Wieden' (en in eigen tuin) allerlei leuke foto-objecten tegen. Veel foto’s worden al wandelend en soms kruipend in het Nationaal Park Weeribben- Wieden, of in eigen tuin gemaakt. In het weekend gaat hij vroeg op pad, omdat de met dauwdruppels bedekte insecten zich dan gemakkelijker laten fotograferen. Dat levert bijzondere plaatjes op. Door de macro lens te gebruiken, worden het bijna abstracte kunstwerken.

Tamara Kreeuseler experimenteert met kleuren, compositie, vormgeving en gevoel. Haar werk is abstract en kleurrijk. "Kunst moet voor zich spreken, als een ontdekkingsreis”. Vanuit deze gedachte komt zij tot abstract en kleurrijk werk met een spannend lijnenspel. Tamara probeert zichzelf en haar kijkers telkens opnieuw te verrassen vanuit haar ervaring en een voortdurend onbevangen blik.

Hans Verburgh maakt al jaren filmopnames en monteert die tot uiteenlopende produkten. Met hoog kwaliteitsmateriaal gemaakt, gaat het hem om de verbeelding. Filmen is volgens hem niet anders dan met gekleurd en bewegend licht in een structuur expressie tonen die aan de toeschouwers een impressie, een belevenis, biedt. Of de bedoeling van Hans gelijk loopt met wat de kijker beleeft? Dat is altijd afwachten.

Openingstijden van de expositie in het dorpshuis:
Vrijdag 11 augustus van 11.00 – 20.00 uur
Zaterdag 12 augustus van 11.00 – 20.00 uur
Zondag 13 augustus van 13.00 – 17.00 uur

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 11.08.17 | 16.27 UUR


advertentie

Vandaag:
26° | 15°
Meer weer...
Morgen:
25° | 15°


AGENDA
  • Vrijdag 20.07.18
  • Zaterdag 21.07.18
  • Zondag 22.07.18
  • Maandag 23.07.18
  • Dinsdag 24.07.18
  • Woensdag 25.07.18
  • Donderdag 26.07.18
  • Volledige agenda...
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.19753 s