Maandag 18.03.19 | 17.12 uur

'Vanaf het begin werken hier mensen met een arbeidsbeperking'

De Linde gaat samenwerken met Theeschenkerij De Wieden

Theeschenkerij De Wieden

Theeschenkerij De Wieden© E. Driessen

De Linde in Hasselt en Theeschenkerij De Wieden in Sint Jansklooster werken vanaf 1 september nauw samen. Cliënten van JP van den Bent Stichting gaan dan bij beide locaties aan de slag. De Linde had geen plek meer voor nieuwe medewerkers. Daardoor klopte Hemmo Kuipers van Theeschenkerij De Wieden op het juiste moment aan bij de JP van den Bent Stichting.

Kuipers runt al zes jaar Theeschenkerij De Wieden, op het terrein bij Bezoekerscentrum De Wieden. Hij serveert gebak en lunch op de momenten dat het bezoekerscentrum ook open is. “Vanaf het begin wilde ik hier werken met mensen met een arbeidsbeperking. Davids de Graaff werkt al vanaf het begin bij mij, maar verder is het oorspronkelijk idee niet echt van de grond gekomen. Ik vind het nu tijd om dat idee verder uit te werken.”

Daarom zocht Kuipers contact met locatieleidinggevende Ingrid Stam van De Linde. Die locatie van JP van den Bent draait al vijf jaar met veel succes. De horecavoorziening en de winkel zijn uitgegroeid tot een begrip in de regio. Ook helpen medewerkers mee met de productie van cadeauartikelen en theezakjes. Plek voor nieuwe mensen was er echter niet, terwijl er wel genoeg interesse was.

Alleen daarom al vindt Stam de samenwerking met de theeschenkerij een uitkomst. Ze kijkt uit over het landschap van het nationaal park. “En dit is natuurlijk een prachtige plek die ook nog eens veel mogelijkheden biedt voor onze mensen. Ze kunnen helpen in de bediening, de keuken of bij de verkoop”, vertelt Stam. In de winter, wanneer het bezoekerscentrum minder vaak open is, is de ruimte te gebruiken voor het maken van cadeauartikelen.

Volgens Stam is ook gemeente Steenwijkerland positief over de samenwerking. Nu zijn er relatief weinig soortgelijke locaties in de gemeente. Stam verwacht dat wellicht ook medewerkers van De Linde interesse hebben om voor hen dichterbij huis te gaan werken.

Esztike van der Meulen gaat als begeleider aan de slag bij Theeschenkerij De Wieden. Ook nu draait ze al mee. Bij De Linde heeft ze de waarde van het werk gezien. “Onze mensen zien dat ze echt van waarde zijn. Ze hebben een serieus aandeel in een bedrijf en dat motiveert om dingen te leren.”

Belangstellenden kunnen contact opnemen met yrabius@jpvandenbent.nl . Meer informatie ook op www.jpvandenbent.nl en www.theeschenkerijdewieden.nl

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 19.07.17 | 14.02 UUR
Vandaag:
9° | 3°
Meer weer...
Morgen:
10° | 4°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
3.60565 s