Vrijdag 16.11.18 | 14.31 uur

Dit jaar de eerste Venose 36,3 kilometer!

Havendagen Vollenhove tijdens Pinksterweekend

Bruisene activiteiten tijdens Havendagen Vollenhove

Bruisene activiteiten tijdens Havendagen Vollenhove© Jaap Marissen

Tijdens het Pinksterweekend worden weer de Havendagen Vollenhove gehouden. De Havendagen Vollenhove zijn dit jaar op 2, 3, 4 en 5 juni 2017. Tijdens de Havendagen bruist Vollenhove van de activiteiten.Vrijdag 2 juni 2017
Het begint allemaal op donderdag 1 juni 2017 met de Kermis bij de haven. Vrijdagmiddag 2 juni worden dan de Havendagen echt gestart. De start van de Havendagen Vollenhove zal aanvangen met het verhaal van een wonderbaarlijke redding van Klaas Bording en zijn zonen Jacob en Klaas. Dit verhaal zal worden gespeeld bij het beeld van de Durgerdammers in de haven. ’s Avonds zullen drie dweilorkesten op het Kerkplein strijden om de muzikale eer tijdens het 2de Venose Dweilorkestenfestijn.

Zaterdag 3 juni 2017
De markt op zaterdag, georganiseerd door Streekevenementen, bestaat dit jaar uit ruim 120 kramen. De route van de markt loopt vanaf het Voorpoortplein, door de Kerkstraat naar het Kerkplein, Aan Zee en de Gasthuisstraat. Het vertier op de markt wordt onder andere verzorgd door Doublee (straattheater), schipper met bestuurbare bootjes, Drumwings (slagwerkgroep), Papillon pipowagen, diverse springkussens, zeeverkenners Zwartsluis, Ja-Koe-Zie en nog veel meer. ’s Avonds treedt de band X-Static op.

Zondag 4 juni 2017
Op zondag 4 juni, Eerste Pinksterdag, zal de eerste Venose 36,3 km van start gaan. Dit is een wandeltocht langs meertjes, geulen, plassen en kanalen afgewisseld met rietlanden, trilveen en heuvelachtig bosgebied. De start is tussen 08:00 en 09:00 uur op het Voorpoortplein. Ook kun je deelnamen aan een stadswandeling door de historische kern van Vollenhove. Starttijden zijn 14:00 en 15:30 uur bij het CHC, Bisschopstraat 36.’s Avonds is er een Oecumenische dienst met het thema 'Op adem komen'.

Maandag 5 juni 2017
Sportievelingen kunnen op Tweede Pinksterdag deelnemen aan een driekamp, waarbij teams tegen elkaar strijden om de beste te worden. Ga de strijd aan in drie verschillende onderdelen en zorg dat jullie de snelste, sterkste of slimste zijn. Met een team bestaande uit zes personen kun je je gratis opgeven om deel te nemen.

De start is om 13:00 uur en de prijsuitreiking zal omstreeks 16:00 uur plaatsvinden op het Kerkplein. De drie beste teams ontvangen een sponsorbedrag, dus geef je snel op met bijvoorbeeld je vriendengroep, vereniging, wagenbouwgroep. Meer informatie en inschrijven kan via het mailadres info@havendagen.com. De Havendagen worden afgesloten met een optreden van de band Dreamcast.

Het hele programma van de 24ste Havendagen Vollenhove staat op www.havendagen.com.Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 19.05.17 | 20.00 UUR
Vandaag:
8° | 2°
Meer weer...
Morgen:
8° | 2°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.42418 s