Zondag 22.07.18 | 18.30 uur

Wielerklassieker door Kop van Overijssel

RABO Omloop Noord West Overijssel kent 45e editie

Wielerronde door Kop van Overijssel

Wielerronde door Kop van Overijssel© M. Lolkema

Op zaterdag 1 april 2017 staat de 45e editie van de RABO Omloop van Noord West Overijssel op het programma. Ook dit jaar zullen circa 150 (inter)nationale nieuwelingen en junioren de strijd met elkaar aangaan vanaf het Havenplein in Genemuiden. Diverse regionale toppers zijn weer goed vertegenwoordigd tijdens dit bekende wielerspektakel door de Kop van Overijssel en Zwartewaterland.

Ruim honderd kilometer
De junioren leggen tijdens deze klassieker een afstand van maar liefst 133 kilometer af. Om 14.00 uur starten zij vanaf het Havenplein aan de Prinses Julianastraat in Genemuiden. Via Hasselt en Zwartsluis raast het peloton langs Steenwijk om vervolgens haar route voort te zetten richting Wanneperveen en Giethoorn. Daarna passeren de renners Ossenzijl, Slijkenburg en Kuinre, om vervolgens via Blokzijl, Sint Jansklooster, Vollenhove en Belt Schutsloot hun tocht richting Zwartsluis en Hasselt te vervolgen.

In overleg met de gemeente hoeft, door de werkzaamheden op het Havenplein, de meet niet verlegd te worden. Hierdoor zal na een goede 130 kilometer de wielrenners omstreeks 17.00 uur finishen aan het Havenplein in Genemuiden.

Nieuwelingen
De koers voor de nieuwelingen gaat 's morgens om 10.00 uur van start en slaat de lus van Wanneperveen tot en met Blokzijl over. Dat betekent dat de nieuwelingen direct via de Veneweg richting Sint Jansklooster koersen. Vervolgens zullen zij vlak voor Blokzijl het parcours van de junioren weer oppakken. Daarna wordt de route gevolgd tot aan de finish omstreeks 12.15 uur in het hart van Genemuiden.

Werkzaamheden Havenplein
De enige verandering ten opzichte van voorgaande editie’s is de start van de wedstrijden. De neutralisatie zal niet dwars door Genemuiden gaan vanwege de aanpassingen van het Havenplein. De start zal wel plaatsvinden op het Havenplein, waar het peloton na het startschot direct rechtsaf slaat de Julianastraat in. De finish aan Julianastraat zal geen hinder ondervinden van de werkzaamheden op het Havenplein.

Vorig jaar werd de koers bij de junioren gewonnen door Nils Eekhoff, die vlak voor de streep solo vertrok uit een kopgroep en deze inspanning vol wist te houden. Bij de nieuwelingen werd de massasprint gewonnen door Luuk van Gestel.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

Gerelateerde artikelen:

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 22.03.17 | 08.37 UUR
Vandaag:
25° | 15°
Meer weer...
Morgen:
25° | 16°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.21211 s