Zaterdag 24.08.19 | 21.24 uur

Nieuwjaarsduik in Wanneperveen

Duikhelden trotseren de koude in Wanneperveen

Duikhelden in Wanneperveen

Duikhelden in Wanneperveen© M. Lolkema

Een duikheld loopt vast naar de waterkant en steekt zijn hand in het water. "Allez mensen, das koud!", laat hij een beetje in shock weten. Marjo Nijmeijer, net als voorgaande jaren hier in Wanneperveen de presentatrice van de Nieuwjaarsduik, laat vrolijk weten dat het water inderdaad koud is.

Was het vorig jaar nog vrij aangenaam met een watertemperatuur, dit jaar is het maar 2,4 graden Celsius. "Doe jullie handdoeken weg, het is tijd om dat lekkere koude water in te gaan. Ik zeg het nog maar een keer, het is 2,4 graden Celsius. Dan kunnen jullie je er geestelijk op voorbereiden!"

Een tiental duikhelden staat klaar bij Marjo Nijmeijer. Klokslag 14.00 uur wordt er afgeteld en rennen de duikhelden richting het water. De één springt er vol overgave in, een ander wacht liever tot de rest de duik heeft genomen en gaat dan voorzichtig te water.

De duikhelden werden ook dit jaar weer in de gaten gehouden door Reddingsbrigade De Dukers uit Nijeveen. De Nieuwjaarsduik bij Waterpark Beulacke Haven is voorbij voor je er bijna erg in hebt. De duikhelden rennen gauw naar de kleedkamer en kleden zich daar weer warm aan. Binnen is er lekkere warme erwtensoep en natuurlijk vooral veel knuffels van familie en vrienden: het is natuurlijk een enorme prestatie wat zij hebben geleverd!

Voor een sfeerimpressie, zie: https://www.facebook.com/pg/Brederwiedekrant/photos/?tab=album&album_id=707332389443947

Door: De Brederwiedekrant | M. Lolkema

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 02.01.17 | 08.00 UUR


advertentie

Vandaag:
31° | 20°
Meer weer...
Morgen:
32° | 20°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.36233 s