Zondag 22.07.18 | 18.30 uur

Bevlogen vrijwilliger benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Koninklijke onderscheiding voor Liena Veenstra

Koninklijke onderscheiding voor Liena Veenstra

Koninklijke onderscheiding voor Liena Veenstra© J. Nieuwenhuys

Op 24 september 2016 heeft loco-burgemeester Bert Dedden om 15.00 uur een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Liena Veenstra (75) uit Vollenhove. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De versierselen werden haar opgespeld tijdens de Blijf Mobiel Beurs in De Meenthe te Steenwijk.

Mevrouw Veenstra was als vrijwilliger gedurende 18 jaar (1996-2014) vier dagen per week overblijfkracht bij Christelijk Kindcentrum “Het Kompas” in Vollenhove. Naast het opvangen van de kinderen verzorgde zij de administratie en coördinatie van het overblijven.

Vanaf 2002 is mevrouw Veenstra vrijwilliger bij de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen (ANBO) afdeling Kop van Overijssel. In deze periode heeft zij verschillende functies vervuld, zoals afdelingsvoorzitter, -penningmeester, -secretaris en –ledenadministrateur. Tevens was zij lid van de netwerkgroepen Ondersteuning Afdelingen en Lokale Voorzieningen.

Vanuit een grote betrokkenheid zet zij zich in voor de belangen van ouderen in haar rayon, onder meer op het gebied van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, mantelzorg, persoonsgebonden budgetten en ouderenvervoer.

Tevens helpt zij als Vrijwillig Ouderen Adviseur 50-plussers bij het invullen van belastingaangiften en geeft zij eventuele verdere administratieve ondersteuning. Zij fungeert als coördinator van de Vrijwillige Ouderenadviseurs (VOA) in de gemeente Steenwijkerland.

Sinds 2005 is mevrouw Veenstra vrijwilliger bij de Stichting Seniorweb Steenwijk-Vollenhove. Zij organiseert allerlei activiteiten en geeft daarnaast computerles aan de oudere inwoners van Vollenhove.

Namens de Regionaal Samenwerkende Ouderenbonden was mevrouw Veenstra twee termijnen van 4 jaar (2007-2014) lid van de WMO-raad van de gemeente Steenwijkerland.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 24.09.16 | 15.20 UUR
Vandaag:
25° | 15°
Meer weer...
Morgen:
25° | 16°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.2025 s