Vrijdag 22.10.21 | 11.40 uur

Internationale marketing werpt vruchten af

Giethoorn onderdeel Toeristische wereldtop 20

'Bijzondere ervaring om over Giethoorn te mogen vertellen'

'Bijzondere ervaring om over Giethoorn te mogen vertellen'© Gabriella Esselbrugge

Twintig toeristische bestemmingen mochten zich afgelopen dagen presenteren op een toeristische T20-Top in China. Eén daarvan was het Nederlandse dorpje Giethoorn dat daarmee een unieke kans kreeg zich op een groot internationaal podium te laten zien. Vanaf nu is Giethoorn onderdeel van deze T20-groep.

Iedere toeristische trekpleister heeft haar eigen verhaal. Op de World Top Tourist Town Alliance Summit in het Chinese Changbai Mountain kwamen verhalen van allerlei bestemmingen van Zwitserland tot Japan samen. Het doel: inspiratie, samenwerking en wereldwijde verduurzaming van toerisme.

Het verhaal van Giethoorn werd verteld door Gabriella Esselbrugge, hoteleigenaresse van het familiehotel en –restaurant de Dames van de Jonge in Giethoorn. Zij zette ruim tien jaar geleden de eerste stap om Giethoorn onder de aandacht van de Chinese toerist te brengen. Collega-ondernemers haakten bij dit initiatief aan. Esselbrugge startte een Tourist Office die de internationale promotie verzorgt.

Inmiddels is de internationale toerist in Giethoorn goed voor 50 procent van het totale toeristenbezoek aan het waterrijke dorp. Dat trekt vervolgens ook steeds meer toeristen uit andere landen aan: onder andere uit Korea, Taiwan, Saoedi Arabië en Israël.

Esselbrugge: ‘Het was een bijzondere ervaring om op zo’n prestigieus toeristisch congres over Giethoorn te mogen vertellen. Foto’s van de Gieterse grachtjes, groepjes toeristen in fluisterbootjes, de rietbedekte boerderijen en Nationaal Park Weerribben-Wieden; het leek indruk te maken op de aanwezige gasten. Maar ik heb andersom ook veel geleerd van hoe andere regio’s zich profileren en wat zij doen om gasten van over de hele wereld aan te spreken. Giethoorn mag nu onderdeel zijn van de T 20, dat is pas echt waardering voor ons prachtige dorp.’

De andere plaatsen die zich tijdens de Top mochten profileren waren: Davos (Zwitserland), Selles-sur-Cher (Frankrijk), Como, Sirmione en San Pellegrino Terme (Italië), Cotswolds (Groot-Brittannië), Zakopane (Polen), Kuldiga (Letland), Calafate (Argentinië), The Broadmoor (Verenigde Staten), Namiseom Island (Zuid-Korea), Niseko (Japan), Namkibbutzi Island (Israël), Pingyao town, Jinxing Xitang town en Gaochunyaxi (China).

De Top werd georganiseerd door International Tourism Studies Association, Tunio (de grootste online travel agent van China) en de provincie Jilin in China. De missie van de T20 is het duurzaam verbeteren en ontwikkelen van toeristische top-steden, het delen van kennis en kunde op het gebied van het bewaken van ecologie en historisch erfgoed met behoud van leefbaarheid.

Esselbrugge gaf een presentatie over Giethoorn en gaf in een panel haar reactie op toeristische stellingen. Inmiddels spreekt de hoteleigenaresse ook een woordje Chinees. Een aantal maanden geleden opende Esselbrugge namelijk een Hollands Restaurant in een Nederlands Flowerpark in de Chinese plaats Dafeng (drie uur rijden vanaf Shanghai). ‘Sinds ik in China onderneem, kom ik sneller in beeld bij dergelijke evenementen. Dat is niet alleen een mooie ervaring, maar ook een mooie kans om Nederland als toeristische bestemming onder de aandacht te brengen. Volgens de Chinese travelagent heeft Giethoorn met haar marketingcampagnes een echte lifestyle neergezet en dat is waar toerisme om draait.’

Giethoorn is uitgekozen vanwege de innovatieve marketing die ze samen met het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) bedrijft. Het befaamde dorpskarakter, de internationale gastvrijheid, de profilering als slow-region met bijbehorende activiteiten als fietsen, fluistervaren en wandelen en het toegankelijke OV werden in het rapport van de organisatie geroemd.

Tijdens het congres werd voor alle twintig trekpleisters ceremonieel een boom onthuld. Ook van Giethoorn groeit er vanaf nu een boom in het landschap van Changbai Mountain in China.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 29.06.16 | 13.16 UUR


advertentie

Vandaag:
12° | 5°
Meer weer...
Morgen:
12° | 4°


AGENDA
  • Zondag 24.10.21
  • Maandag 25.10.21
  • Dinsdag 26.10.21
  • Woensdag 27.10.21
  • Donderdag 28.10.21
  • Vrijdag 29.10.21
  • Zaterdag 30.10.21
  • Volledige agenda...

POLL

  • De coronacrisis vraagt het uiterste van de Nederlandse bevolking. We moeten er alles aan doen om verspreiding van het virus te stoppen.
 JA
 Maatregelen zijn niet streng genoeg
 De maatregelen gaan (veel) te ver
 Kabinet moet bereid zijn nog meer uit de kast te halen om Nederland door de coronacrisis te loodsen

MEEST GELEZEN

TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
0.73579 s