Grote variŰteit aan sporten voor leerlingen

Koningsspelen in Giethoorn

Ringen werpen tijdens Koningsspelen Giethoorn

Ringen werpen tijdens Koningsspelen Giethoorn© M. Lolkema

Net als in veel andere plaatsen in Brederwiede waren er ook in Giethoorn het Koningsontbijt en de Koningsspelen. Op de sportvelden van SV Giethoorn SE was een enorme tent opgezet en in deze tent was er een heerlijk Koningsontbijt voor alle leerlingen. Na het Koningsontbijt was het tijd voor sport en spel.

Onder begeleiding van professionele trainers en sporters werden de leerlingen aan het werk gezet. Van ezeltjeprik voor de kleinsten, tot hockey, tennis en zelfs schaatsen. En er zaten behoorlijk pittige sporten tussen, zoals bijvoorbeeld een bootcamp! Boomstammen sjouwen en trekkerbanden trekken.

De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle kinderen in het basisonderwijs in Nederland en het Caribisch gebied.

In 2013 zijn de eerste Koningsspelen georganiseerd in het kader van de inhuldiging van Koning Willem Alexander. Sinds de eerste editie nemen jaarlijks meer dan een miljoen kinderen en rond de 5400 basisscholen deel aan de Koningsspelen. Een overweldigend succes. Het doel van deze sportieve dag is om kinderen te laten zien hoe belangrijk Ún leuk het is om samen te ontbijten en te bewegen.

Voor een sfeerimpressie, zie: Facebook: https://www.facebook.com/pg/Brederwiedekrant/photos/?tab=album&album_id=771067413070444

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 21.04.17 | 12.43 UUR


advertentie