Brederwiedekrant.nl - De digitale krant van Brederwiede
Woensdag 27.01.21 | 09.09 uur
 

Giethoorn op de kaart gezet bij Econonische Zaken!

Minister Kamp op werkbezoek in Giethoorn

Maandag 31 augustus 2015 bezocht minister Kamp van Economische Zaken (EZ) Giethoorn. De minister bezocht de dames van de Jonge Hotel Restaurant vanwege hun formule in het aantrekken van de Chinese markt. Gabriella Esselbrugge nam in een korte presentatie de minister mee op haar handelsmissie naar China. Ze vertelde hem welke stappen en acties ze heeft ondernomen om Giethoorn in China op de kaart te zetten.

Daarnaast sprak de minister aan boord van een rondvaartboot met ondernemers Jolanda Hopman van het Zwaantje in Giethoorn, Neeltje Visser van Museum de Oude Aarde en Rhoda van Eeden van Giethoorn Onderneemt over het toerisme en in het bijzonder het belang van Aziatische toeristen.

Giethoorn is een populaire internationale toeristische bestemming. Gelegen in Nationaal Park Weerribben-Wieden kenmerkt het dorp zich door kilometers lange grachten met aan de oevers schilderachtige rietgedekte boerderijen. Giethoorn (2600 inwoners) ontvangt jaarlijks honderdduizenden toeristen. Ruim zestig procent van de hotelbezoekers in Giethoorn komt uit China. In 2014 werd in de regio ruim 29 miljoen euro besteed tijdens toeristische vakanties.

Bedrijven, overheden en NBTC-Holland Marketing starten samen een campagne om meer Aziatische bezoekers uit bijvoorbeeld IndonesiŽ, Zuid-Korea en China naar Nederland, waaronder Giethoorn, te trekken. Daarbij worden met name de voor hen minder bekende plekken en regioís van ons land onder de aandacht gebracht.

In 2014 bezochten in totaal 255.000 Chinese toeristen Nederland, een groei van 18% ten opzichte van 2013. De verwachting is dat er in potentie in 2025 810.000 toeristen vanuit China naar ons land kunnen komen.

Minister Kamp kreeg tijdens zijn bezoek een presentatie over de Aziatische toeristen in Nederland door Jos Vranken (NBTC-Holland Marketing), sprak met lokale ondernemers en voer met een rondvaartboot door de Giethoornse grachten. Ook helpt Kamp bij de lancering van de nieuwe Chinese website van de dames van de Jonge Hotel Restaurant www.quyangjiaocun.com.

Afsluitend nam de minister een speciale folder over Ootmarsum voor Chinese toeristen in ontvangst, die is ontstaan door een samenwerking tussen Giethoorn en Ootmarsum.

Volgens Gabriella Esselbrugge zijn het vooral de hogeropgeleide Chinezen die naar Europa reizen. De minister kreeg al vraag voorgelegd hoe hij denkt over Chinese toeristen die in tuinen gluren. Maar minister Kamp is ervan overtuigd dat Giethoorn vooral veel voordeel zal hebben aan Chinese toeristen en dat het verder een kwestie is van Chinese toeristen 'een beetje bijleren'.
reageren REAGEER | stuur door | MAANDAG, 31.08.15 | 14.47 UUR

Home | Mail | Copyright © 2021

Toon desktop versie