Dinsdag 20.03.18 | 14.46 uur

KWF Samenloop voor Hoop - SamenLoop voor Hoop Vollenhove

Opbrengst eerste kistje 'Opperdoezer Ronde' naar goed doel

© Simon Dragt

Traditioneel aan het begin van de lente komt het allereerste kistje 'Opperdoezer Ronde' op de veiling. Het kistje aardappelen ging dit jaar naar De Echte Groenteman Simon Dragt in Vollenhove, via leverancier Willem Dijk."Een hele eer, want het is toch wel een heel speciale aardappel", vertelt Simon. "Voor de aardappelliefhebber de meest smaakvolle en lekkerste aardappel."

De Opperdoezer Ronde
De Opperdoezer Ronde is een aardappelras dat uitsluitend rond het Noord-Hollandse dorp Opperdoes wordt verbouwd. De aardappel is sinds 1996 een beschermde oorsprongsbenaming en is daarmee een van de zeldzame Nederlandse producten met het Europese beschermingskeurmerk.

Donderdagochtend op weg naar restaurant Robuust, waar Simon sinds de opening ruim een jaar geleden trouwe leverancier is van het restaurant, schiet het hem te binnen. De twee broers, opgegroeid met aardappelen weten vast wel raad met het speciale kistje. Hun vader werkt immers al 25 jaar elke dag met het mooie Hollandse gewas en van kinds af aan zitten ze altijd al tot over hun oren in de aardappel verhalen.

"Het idee van Simon om aan de slag te gaan met zo'n grote primeur laten we ons geen twee keer zeggen", vertelt Peter Ian, die het restaurant runt samen met zijn broer Raimon. "Ook vinden we het een fijn idee dat de grote som geld die wij betalen voor dit kistje in zijn geheel door ons aan een goed doel wordt geschonken, namelijk 'De Samenloop voor Hoop'. Deze 24-uurswandelestafette vindt op vrijdag 28 en zaterdag 29 september plaats in Vollenhove. Het geld zal op rekening Van KWF Samenloop voor Hoop - SamenLoop voor Hoop Vollenhove worden bijgeschreven voor onderzoek naar kanker.

Raimon vult zijn broer aan: "We hadden eigenlijk gelijk hetzelfde idee, de Oppendoezer Ronde gebruiken in een van onze gerechten waar we duidelijk het Nederlandse product naar voren laten komen! De kabeljauw in het gerecht komt namelijk rechtstreeks vanuit Urk en word in onze eigen Noordzee gevangen. Dat aangevuld met heerlijke verse asperges zal het gerecht afmaken. Zolang de voorraad strekt zal het gerecht te verkrijgen zijn bij restaurant Robuust.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 12.03.18 | 10.38 UUR
Vandaag:
9° | 3°
Meer weer...
Morgen:
9° | 2°


TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.87152 s