Dinsdag 20.03.18 | 14.46 uur

NLdoet.: De grootste vrijwilligersactie van Nederland

CU trakteert vrijwilligers Groene Wens Boot

CU trakteert vrijwilligers Groene Wens Boot

CU trakteert vrijwilligers Groene Wens Boot © Roel Huls

Tijdens de vrijwilligersdag van NL Doet kwam Jantina Drijfhout, raadslid en kandidaat voor de ChristenUnie, zaterdag 10 maart 2018 in Ossenzijl langs om de vrijwilligers van de Groene Wens Boot te trakteren op gebak bij de koffie. Een gebaar van de partij om waardering uit te spreken voor de klussers op de NL Doet dag van het Oranjefonds. Dit werd zeker op prijs gesteld en de taart ging op tot de laatste kruimel.

Het CU-raadslid nam vervolgens een kijkje aan boord van de boot en kreeg hierbij uitleg van het bestuurslid Bob de Bakker.

Zaterdag 10 maart waren zo´n vijftien vrijwilligers in Ossenzijl aan het klussen gegaan met het plaatsen van een nieuwe roldeur in het botenhuis, straatwerk en het schoonmaken van binnen en buiten van de Groene Wens Boot en het botenhuis. Ze werden hierbij geholpen door een aantal leden van de Rotary Club Steenwijk.
Alles ligt er nu weer spic en span bij voor het nieuwe vaarseizoen.

Het was de 14e keer, dat het Oranjefonds de NL Doet dag organiseerde. Er waren 9838 klussen aangemeld. "Wij vinden het prachtig om te zien dat ieder jaar zo’n 350.000 Nederlanders bereid zijn hun handen uit de mouwen te steken tijdens NLdoet. Hieruit blijkt dat Nederland een land is van vrijwilligers en daar mogen we met z’n allen trots op zijn", zo schrijft het Oranjefonds.

Een bijzonder nieuwsbericht was er vorige week, dat de Groene Wens Boot tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart aanstaande in Steenwijkerland als varend stembureau wordt gebruikt.

Contactpersoon en penningmeester Roelof Huls van de Groene Wens Boot ervaart die steun en betrokkenheid ook regelmatig vanuit de samenleving. "Kerken collecteren voor ons, er worden particuliere giften overgeboekt, de gemeente Steenwijkerland en de Steenwijkerlandse Uitdaging promoten ons. En tijdens de NL Doet zijn er elk jaar weer voldoende vrijwilligers die ons helpen. Die steun is nodig voor een goed beheer, onderhoud en gezonde exploitatie van de boot en het botenhuis. Waar wij het voor doen is mensen met een beperking met hun gezin, familie of vriendengroep een fraaie dag te bezorgen in het prachtige natuurgebied van het ‘Land van Weerribben-Wieden’. Vorig hebben wij bijna 70 vaartochten gemaakt", aldus Roelof Huls. (www.groenewensboot.nl)

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 12.03.18 | 09.33 UUR


advertentie

Vandaag:
9° | 3°
Meer weer...
Morgen:
9° | 2°


TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.73132 s