Dinsdag 20.03.18 | 14.46 uur

GroenLinks in beweging op Internationale Vrouwendag

'Aandacht voor huiselijk geweld in Steenwijkerland'

De Kringloopwinkel viert donderdag 8 maart Internationale Vrouwendag en daarbij onthult GroenLinks Steenwijkerland een nieuw initiatief. De Vrouwendag staat dit jaar in het teken van het thema ‘Gelijkwaardigheid’. Lijsttrekker Aletta Makken maakt op de gratis toegankelijke bijeenkomst in de Kringloopwinkel de plannen van GroenLinks bekend om de emancipatie in Steenwijkerland extra te promoten.

Op Internationale Vrouwendag komen elk jaar vrouwenthema’s aan de orde, zoals economische zelfstandigheid, huiselijk geweld en dit jaar gelijkwaardigheid. In de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens (Verenigde Naties) is vastgesteld dat mannen en vrouwen dezelfde rechten hebben. In de praktijk blijkt een dergelijke verklaring niet altijd voldoende te zijn.

"Gelijkheid tussen mannen en vrouwen is niet alleen een mensenrecht, maar ook de basis voor een vreedzame, welvarende en duurzame wereld", aldus de Verenigde Naties. Gelijkwaardigheid wordt daarom ook specifiek benoemd in de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van het SDG Charter (Sustainable Development Goals, opvolgers van de millenniumdoelen). Vrouwen en duurzaamheid betekenen twee vliegen in één klap voor GroenLinks.

Het SDG Charter mikt op het beëindigen van armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030. Vrouwen en mannen moeten dan in de praktijk wel gelijke rechten hebben op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en werk. Daarnaast moeten vrouwen en mannen gelijk vertegenwoordigd zijn in politieke en economische besluitvormingsprocessen.

Aletta Makken (GroenLinks) trekt het thema verder door naar lokale onderwerpen en vraagt nadrukkelijk om aandacht voor huiselijk geweld, de veiligheid binnen de gemeente Steenwijkerland, de positie van alleenstaande moeders en de financiële situatie van (kwetsbare) vrouwen. Om de strijd voor emancipatie en vrouwenrechten te ondersteunen, zal Makken een nieuw initiatief van GroenLinks Steenwijkerland bekendmaken.

Ter promotie van haar plan zijn er ook waardebonnen van de Kringloopwinkel te winnen. Tijdens de gratis toegankelijke bijeenkomst, op donderdag 8 maart in de Kringloopwinkel (Boterweg 5, Tuk/Steenwijk, 10.00-11.30 uur, inloop vanaf 09.30 uur) is er in het Eethuisje op de eerste verdieping van de Kringloopwinkel gratis koffie en gebak.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 06.03.18 | 13.44 UUR


advertentie

Vandaag:
9° | 3°
Meer weer...
Morgen:
9° | 2°


TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.72429 s