Dinsdag 20.03.18 | 14.46 uur

Wanneperveense pakt op buitenijs tweede seizoenszege

Ineke Dedden aan het feest in Arnhem

Ineke Dedden

Ineke Dedden © Team Palet Schilderwerken

Ineke Dedden heeft wederom laten zien dat ze tot de top van het Nederlandse marathonpeloton behoort. Gisteravond heeft ze namelijk haar tweede marathonzege van het seizoen weten te boeken. Op het zware buitenijs in Arnhem toonde de 24-jarige Wanneperveense zich de sterkste in de sprint met een klein groepje.

Dedden was in de Arnhemse wedstrijd attent toen op goed twintig ronden voor het einde van de koers een kopgroep op avontuur ging. Samen met ploeggenote Jade van der Molen en drie andere dames pakte het vijftal net geen ronde, maar het peloton moest desondanks afsprinten zodat het in de finale enkel nog maar tussen Dedden, Van der Molen, Nicky van Leeuwen, Merel Bosma en Roza Blokker ging.

Het koppel van Palet Schilderwerken speelde het tactisch zeer sterk. Met nog twee ronden te rijden zetteVan der Molen een ontsnapping op touw. Dedden kon aan de staart van de groep rustig afwachten. En op het moment dat Van der Molen in de laatste bocht werd ingelopen zette de Wanneperveense de sprint in. Niemand was in staat om haar versnelling te volgen op het laatste rechte eind.

Dedden is bezig aan een uitermate goede tweede seizoenshelft. Zo won ze eerder dit kalenderjaar al de marathon in Groningen. Daarnaast waren er tweede plaatsen in Enschede en het Zweedse Luleå.Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 02.03.18 | 08.52 UUR


advertentie

Vandaag:
9° | 3°
Meer weer...
Morgen:
9° | 2°


TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.70621 s