Dinsdag 20.03.18 | 14.46 uur

Twintig kleinere evenementen in Overijssel ontvangen subsidie

Subsidie voor Jeugdcorso Sint Jansklooster

Subsidie voor Jeugdcorso Sint Jansklooster

Subsidie voor Jeugdcorso Sint Jansklooster© DKN | Robert Wessel Jansema

Kleinere evenementen versterken de lokale saamhorigheid en maken van Overijssel een aantrekkelijke provincie. Twintig organisaties ontvangen dit jaar een financiële ondersteuning voor de voorbereiding, uitvoering of verbetering van hun evenement.

Het betreft de volgende evenementen:
Ronde van Vedett, Stift Festival, Jumping Schröder, MakerFestival Twente, Glasrijk Tubbergen, CSI Ommen, Art Brüt Biënnale 2018, The Living Village, Booster, IJsseltheaterfietstocht, Rolstoelvierdaagse, Omloop van de IJsseldelta, Kunst en Landschapsroute Lonneker, Sallandse Wandelvierdaagse, Ster van Zwolle, Landgoed Twente Marathon, Hellendoorn Rally, Jeugdcorso St. Jansklooster, Twentse Smokkelroute en Diepe Hel Holterbergloop.

Eigen streek op de kaart
Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie: “De regeling voor de kleinere evenementen was in 2017 zo succesvol dat wij hier in 2018 mee verder gaan. Evenementen, zowel de grote als de kleinere, zijn belangrijk voor Overijssel. Ze vergroten de aantrekkelijkheid en de lokale saamhorigheid van onze mooie provincie. Als provincie Overijssel ondersteunen we al zeventien grote beeldbepalende evenementen. We bieden graag ook kleinere onderscheidende evenementen de mogelijkheid om hun eigen streek op de kaart te zetten.”

Punten scoren
Een onafhankelijke adviescommissie heeft de binnengekomen subsidieaanvragen beoordeeld die de organisatoren vanaf 16 oktober tot en met 6 november 2017 konden indienen. Deze commissie bestaat uit vijf deskundigen uit de sport, cultuur, marketing, vrijetijdseconomie en evenementenbranche. De evenementen konden punten scoren op de volgende onderdelen: onderscheidend karakter, aansluitend bij profiel van de streek, gedragen door de lokale samenleving, regionale potentie en vernieuwend.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 19.02.18 | 11.24 UUR


advertentie

Vandaag:
9° | 3°
Meer weer...
Morgen:
9° | 2°


TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.81814 s