Dinsdag 20.03.18 | 14.46 uur

Wedstrijden in gemeente Twenterand

Podium voor turnsters SVGiethoornSE

Podium voor turnsters SVGiethoornSE

Podium voor turnsters SVGiethoornSE© Mariëlle van der Vegt

Westerhaar-Vriezenveensewijk (Twenterand) was het decor voor de turnsters in de 6e divisie. Negen turnsters van SVGiethoornSE lieten onder leiding van trainster Roswhita Jongman hun oefeningen aan de juryleden zien.

In de categorie pupil 1 was het de beurt aan Isa Dannijs en Sičnna Stam. De twee meiden hebben een goede wedstrijd gedraaid waarbij de balkoefening van Isa met een 3e plek werd beloond. Voor Sičnna werd haar vloer beloond met een 6e plek. In het eindklassement eindigde Isa op de 4e plek en was de 6e plek voor Sičnna. Beide dames hebben zich met deze prestatie rechtstreeks geplaatst voor de finale op 21 April in Nieuwleusen.

Wende van Dijk en Robine Lubbinge, in de categorie instap, hebben zich niet rechtstreeks voor de finale geplaatst. Wende behaalde met haar oefening op de balk wel de 10e plaats op dat onderdeel. Zij mogen het nog een keer proberen in de play offs 31 maart in Nieuwleusen.

De 3e wedstrijd was voor de categorie junior. Hier liet Jorinde Visscher haar oefeningen zien. Ze turnde een mooie oefening op balk waarmee ze de 8e plaats haalde, ook haar sprong was goed voor een 8e plek. Jorinde eindigde in het eindklassement als 14e waarmee ze zich net niet geplaatst heeft voor de finale. Ook zij mag het nog een keer proberen in de play offs.

Ook Isa Veldhuis (cat. jeugd 1), Deli Winter, Asia Tonyan en Christina Tonyan (cat. senior) lieten hun oefeningen op brug, balk, vloer en sprong zien. De dames turnden een mooie wedstrijd. Voor Isa was dit haar eerste wedstrijd, zij werd uiteindelijk 9e. Asia liet een strakke oefening op balk zien, deze was dan ook goed voor de 1e plek; in het eindklassement eindigde zij als 7e.

De brugoefening van Deli werd met een 1e plek werd beloond en haar totaalscore leverde haar de bronzen medaille op. Het treetje hoger op het podium van het eindklassement was voor Christina. Haar 2e plaats had zij onder meer te danken aan haar 1e plek op de vloer. De dames zijn door naar de finale.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 19.02.18 | 08.03 UUR


advertentie

Vandaag:
9° | 3°
Meer weer...
Morgen:
9° | 2°


TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.89798 s