Dinsdag 20.03.18 | 14.46 uur

Met S.D.G. Sint Jansklooster en Johan Tijssen

'Zingend het nieuwe jaar in' voor herhaling vatbaar

Met S.D.G. Sint Jansklooster en Johan Tijssen

Met S.D.G. Sint Jansklooster en Johan Tijssen© Frouk Alice Weijs - Kroek

Dat bekende geestelijke liederen uit voorbijgaande jaren nog steeds van harte en uit volle borst gezongen worden, bleek zaterdagavond 20 januari 2018 in de GKV Sint Jansklooster.

De christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria uit Sint Jansklooster verzorgde daar, in samenwerking met organist Johan Tijssen, een zangavond waarin liederen als ‘Heer, wees mijn Gids’, ‘Van U zijn alle dingen’ en ‘Wat de toekomst brengen moge’ gezamenlijk door orgel, fanfare en malletband begeleid werden.

Menig bezoeker werd diep geraakt door de bekende liederen. Bijzonder was de muzikale inbreng van de malletband onder leiding van Marinus Schoonewelle. Op marimba’s, xylofoons en bells speelden zij op gevoelige wijze ‘Nader mijn God bij U’ en ‘Als ik maar weet dat hier mijn weg’. De fanfare onder leiding van hun nieuwe dirigent Jan Hibma speelde onder andere ‘There is al land of pure delight’ en ‘Song of praise’. Als onderbreking van de avond werd een kort verhaal voorgelezen.

Organist Johan Tijssen wist het publiek diep onder de indruk te brengen met zijn prachtige begeleiding van de samenzang en vooral met zijn indrukwekkende improvisatie over het lied ‘Ga niet alleen door ’t leven’. Ook het luisterrijke werk ‘The lost Chord’ werd verzorgd door de fanfare en Johan Tijssen op orgel.

Voorzitter Wim Lameris constateerde aan het einde van de avond dat een derde samenzangavond volgend jaar zeker weer georganiseerd gaat worden.
(www.sdgsintjansklooster.nl)

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 23.01.18 | 11.28 UUR
Vandaag:
9° | 3°
Meer weer...
Morgen:
9° | 2°


TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.70586 s