Vrijdag 23.02.18 | 08.39 uur

Hoe maken wij Steenwijkerland samen energieneutraal?

Bloemetje voor eerste deelnemers aan G1000

Jeroen van Duijvenvoorde (links)

Jeroen van Duijvenvoorde (links)© Gemeente Steenwijkerland

Jeroen van Duijvenvoorde (23 jaar ) uit Blokzijl en Ria en Joop Zuithoff (73 en 76 jaar) uit Oldemarkt zijn de eerste deelnemers die zich hebben aangemeld voor de G1000Burgertop. De G1000Burgertop wordt op 18 november in Rabotheater De Meenthe gehouden met als thema “Hoe maken wij Steenwijkerland samen energieneutraal?” Zij werden door wethouder Oene Akkerman en projectleider Harald Zegeren persoonlijk gefeliciteerd met een bos bloemen.

Wethouder Oene Akkerman: ‘Prachtig om te merken dat de G1000Burgertop met als thema Energieneutraal leeft onder onze inwoners van Steenwijkerland. Het is uiteraard ook een belangrijk thema en tijdens de G1000Burgertop kunnen de burgers van Steenwijkerland hierover meepraten en meebeslissen. Op dit moment staat de teller boven de 200 deelnemers. We gaan uiteraard voor de 500, dus ik hoop en verwacht dat nog veel meer mensen zich de komende weken aanmelden voor de G1000Burgertop.”

Jeroen van Duijvenvoorde: ‘Vanuit mijn studie bestuurskunde ben ik zeer geïnteresseerd in het fenomeen G1000. Daarbij spreekt het onderwerp energietransitie me zeer aan. We hebben voor de komende 20 jaar een behoorlijke uitdaging op dit gebied liggen’.

Ria en Joop Zuithoff vertellen -lachend- dat ze meedoen uit pure nieuwsgierigheid. Waarop Ria nog aanvult dat ze voor het onderwerp energieneutraal natuurlijk nooit te oud zijn om dit nog op te pakken. ‘In discussie hierover gaan met mensen van jong tot oud lijkt me erg gezellig, maar bovendien heel nuttig.’

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

Gerelateerde artikelen:

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 20.10.17 | 09.33 UUR


advertentie

Vandaag:
3° | -4°
Meer weer...
Morgen:
0° | -4°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.82545 s