Vrijdag 23.02.18 | 08.39 uur

Belangstellenden welkom bij opening!

Anne Heldoorn exposeert in Kulturhus Giethoorn

Werk van Anne

Werk van Anne© A. Heldoorn

Zondagmiddag 1 oktober 2017 wordt in Kulturhus De Eendracht te Giethoorn een nieuwe expositie geopend van Arne Heldoorn. De kunstenaar uit Kampen exposeert in oktober en november een aantal werken, die hij in de afgelopen vijf jaren heeft gemaakt. Tevens is zijn meest recente werk te bewonderen, waarbij een stijlbreuk te zien is.

Vijf jaar geleden verruilde Arne zijn zolderkamer voor een atelier. Niet alleen voor hem een fysieke stap, maar misschien nog wel meer een mentale sprong. Een voor hem logisch gevolg was dat hij met zijn werk ook meer zichtbaar werd door middel van verschillende exposities.

Arne Heldoorn is in 1981 geboren te Kampen. Hij is een autodidact kunstenaar. Hij ging er dus niet voor naar school, maar heeft het als het ware zelf uitgevonden. De laatste jaren ontstond bij Arne de behoefte om zich meer op het schilderen toe te leggen. Dit heeft geresulteerd in een aantal beslissingen waardoor hij zich meer heeft kunnen ontwikkelen als schilder. Zijn drijfveer is de innerlijke drang te scheppen, op zoek te gaan naar de geheimen van de materie. Hoe verhouden de kleuren zich tot elkaar? Hoe vermengt de verf en wat is het effect van verschillende lagen?

Hij werkt graag met verschillende materialen welke zich soms goed, maar ook regelmatig niet goed tot elkaar verhouden. Je zou kunnen stellen dat zijn werk expressionistisch is georiŽnteerd. Zijn werkwijze is speels en experimenteel te noemen. Hij begint ergens op het doek zonder vooropgezet plan, en laat zich vervolgens lijden door kleur, vorm en gevoel. Tijdens het schilderen wordt er veel geŽxperimenteerd en ervaart hij, reflecteer en leert hij. Dit is een cyclische beweging. Laag op laag ontstaat er dan een puur en eerlijk schilderij.

Wanneer u nieuwsgierig bent naar deze expressionistische kleurrijke expositie van Arne Heldoorn, bent u van welkom op de officiŽle opening, die zal plaats vinden op zondagmiddag 1 oktober van 16.00 tot 18.00 uur.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 14.09.17 | 12.55 UUR


advertentie

Vandaag:
3° | -4°
Meer weer...
Morgen:
0° | -4°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.62677 s