Vrijdag 23.02.18 | 08.39 uur

Recordaantal bloemen bij gratis toegankelijk evenement!

Eerste dahlia's geprikt op jeugdwagentjes

'The Boys' prikken de eerste bloem!

'The Boys' prikken de eerste bloem! © H. Heetebrij

De eerste dahlia's zitten op de wagens voor het Jeugdcorso Sint Jansklooster dat zaterdag op het programma staat. Opvallend is dat het formaat van de kindercreaties steeds groter wordt. Jeugdgroep 'The Boys' gebruikt 42500 dahlia's. Nog nooit werden in Sint Jansklooster zoveel bloemen op een jeugdwagen geprikt.

COV beschouwt het jeugdcorso als de kraamkamer van het ‘grote’ corso. Wie de smaak en de techniek tijdens het bouwen te pakken krijgt, groeit makkelijker door naar de bekende corsogroepen. Op die manier blijft de traditie levend. De laatste jaren was er wat minder animo voor het Jeugdcorso, waardoor COV na dacht over mogelijke maatregelen.

Verplaatsing van het Jeugdcorso naar september bleek daarvan de uitkomst. Dat heeft ook een positieve uitwerking op de voorbereidingen op het Bloemencorso. Tot vorig jaar stroomden de corsotenten op donderdagavond leeg voor het Jeugdcorso, waarmee kostbare tijd verloren ging. Aan de andere kant hadden de ervaren bouwers geen tijd om zich met de jonge bouwers te bemoeien.

In totaal verschijnen er 32 startnummers op het parcours. Meer dan de helft van de deelnemers hebben een wagentje die 1000 dahlia's of meer gebruikt. Al vanaf 10 dahlia's konden de kinderen meedoen aan dit jaarlijks evenement.

Met de verplaatsing hoopt COV dat het Jeugdcorso op alle fronten een impuls krijgt. Naast de bloemenwagentjes doen ook groepjes van de basisscholen mee. Bovendien is er muziek van Jeugd Showband Urk, Jong Advendo Sneek en Jong Oranje uit IJsselmuiden.

Het Jeugdcorso begint om 15.30 uur. De prijsuitreiking is om 18.30 uur. Daarna is er in de tent op het evenemententerrein een ‘familiefeest’ voor deelnemers, corsogroepen en andere belangstellenden.

Het parcours van het jeugdcorso is nagenoeg hetzelfde als het ‘grote Corso’, alleen iets kleiner. Dat betekent dat de optocht grotendeels langs de Bonkenhaveweg trekt en vandaaruit via de van Isselmudenstraat haar route vervolgt naar de van Ommenstraat en de Reesstraat. De optocht gaat niet langs de Coop. Het Jeugdcorso is gratis te bezoeken!

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 14.09.17 | 10.28 UUR
Vandaag:
3° | -4°
Meer weer...
Morgen:
0° | -4°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.62646 s