Vrijdag 23.02.18 | 08.39 uur

Finale OverHEERLIJK receptenwedstrijd

Beste soep van Overijssel te proeven in Giethoorn

Tjallien, Lois en Martha

Tjallien, Lois en Martha© Provincie Overijssel

Tjallien Muis uit Wetering en Martha Teders uit Lattrop zijn de winnaars geworden van grote finale van de OverHEERLIJK receptenwedstrijd. Tjallien Muis won met haar recept voor een soep en Martha Teder met haar salade. Een eervollge vermelding kreeg de jeugdige Lois Hofstede uit IJsselmuiden voor haar salade. Aan de finale deden tien finalisten uit heel Overijssel mee: vijf met een recept voor een salade en vijf met dat voor een soep. De finalisten gingen op 9 september in een “heel Holland bakt”-achtige opstelling aan de slag met hun creaties.

“Ik feliciteer Tjallien, Martha en Lois van harte met hun verkiezing. Maar ook complimenten voor de andere acht deelnemers én de boeren en tuinders. Verkozen worden tot de top-tien van recepten voor een OverHEERLIJKE soep of salade is een compliment waard”, aldus Hester Maij, gedeputeerde agro&food. “Prachtig om te zien hoeveel mensen door de OverHEERLIJK campagne geïnspireerd werden om een unieke salade of soep te maken, en dat met verse producten van eigen, Overijsselse bodem. Met OverHEERLIJK hebben we niet alleen een culinair feest gevierd, maar langs prachtige routes ook laten zien wat voor geweldige producten onze boeren en tuinders maken.”De soep van Tjallien wordt in productie genomen door “Boer aan tafel”en op het menu gezet van het restaurant in het provinciehuis.

De winnende salade van Martha is een maand lang te bestellen in Grand Cafe Fanfare in Giethoorn en wordt opgenomen als recept in de maaltijdboxen van “de Buurman”. Beide winnaars krijgen daarnaast een diner voor het hele gezin in de “captainstable” in een pop-up restaurant van Erik van Veluwen. De gerechten werden gekeurd door een vakjury bestaande uit voorzitter Jacob van Olst, directeur Landschap Overijssel, Erik van Veluwen, pop-up chefkok en bestuurslid stichting Streekproducten Nederland, Janneke Donders, eigenaar “Boer aan tafel en Foodblogger madebyellen. De winnende recepten zijn te vinden op www.overheerlijk.nu.

OverHEERLIJK startte in juli. Kandidaten konden een foto van recept plaatsen op de website www.overheerlijk.nu. De foto’s van de gerechten konden tot 31 augustus 2017 geliket worden. De recepten met de meeste likes hebben een finaleplaats gewonnen. De finale van OverHEERLIJk was een onderdeel van het Provinciefestival dat op zaterdag 9 september plaats vond in het Provinciehuis en het aangrenzend park Weezenlanden in Zwolle. OverHEERLIJK werd gecombineerd met fietsroutes in Salland, Twente, het Vechtdal en rondom Zwolle en een wandelroute in Raalte. 48 Boeren en tuinders hielden langs de route open huis en er waren kookworkshops voor soep en salade


Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 11.09.17 | 18.55 UUR


advertentie

Vandaag:
3° | -4°
Meer weer...
Morgen:
0° | -4°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.65017 s