Vrijdag 23.02.18 | 08.39 uur

Veniger aan de start in Heerenveen

Prinsen richt zijn pijlen op Kwalificatietoernooi

Veniger aan de start in Heerenveen

Veniger aan de start in Heerenveen© Hank Prinsen

Shorttracker Mark Prinsen (23) uit Wanneperveen zal met weinig plezier terug kijken op de International Invitationcup die dit weekend in Thialf werd verreden. Ondanks sterk rijden, zat het op elke afstand net teveel tegen om tot een goede klassering te komen. "Gelukkig telt in het Olympische seizoen vooral het Nederlandse kwalificatietoernooi voor plaatsing voor de eerste Worldcups", laat de sporter weten. Dat toernooi staat over twee weken op de agenda.

Op de 1500 meter strandde Prinsen in de herkansingen. “Ik kwam in de laatste ronden buitenom naar voren met het idee dat ik deze rit kon winnen, toen ik van opzij een beuk kreeg en gehaakt werd. Dat kostte me de halve finale.” Op de 100 meter kende de Veniger een zware eerste loting. Tot zijn eigen verbazing reed hij vanaf de vierde startpositie als eerste de bocht in. Hij kon echter niet verhinderen dat hij in de volende ronden gepasseerd werd door Sjinkie Knegt en Vlad Bykanov.

Er gingen van alle ritten ook twee tijdsnelste derden door en op die manier bereikte Mark toch rechtstreeks de kwartfinales. “In die rit reed ik halverwege achter een Pool toen we in de tweede heft van de bocht ineens allebei tegelijk zomaar onderuit gingen. Blijkbaar was er een zwakke plek of beschadiging in het ijs, maar zoiets kost je wel je kwartfinale”.

Op de 1000 werd Prinsen in de laatste bocht op de tweede positie onderuit gereden door een Brit. Die kreeg hiervoor een Penalty en Prinsen een toevoeging. In de rit die volgde werd Prinsen onderuit gereden terwijl hij buitenom inhaalde. Mark: “Vorig jaar kostte een slechte Invitationcup me de helft van het seizoen. Dit jaar hebben gelukkig een eerlijker systeem, met een kwalificatietoernooi zonder buitenlandse invloeden. Daar moet het maar gebeuren dan. Vorige week reed ik een sterke KNSB cup dus ik weet dat het er in zit.”

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 11.09.17 | 08.13 UUR


advertentie

Vandaag:
3° | -4°
Meer weer...
Morgen:
0° | -4°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.71417 s