Vrijdag 23.02.18 | 08.39 uur

Jan Hibma neemt het stokje over

Dirigent Bert Beens neemt afscheid van S.D.G.

Hibma (links) en Beens

Hibma (links) en Beens© F.A. Weijs

Op woensdagavond 6 september vond een dirigentenwissel plaats bij de fanfare van de Christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria Sint Jansklooster. Na achttien jaar dirigent van de fanfare te zijn geweest, droeg Bert Beens het dirigeerstokje, balancerend op zijn vinger, over aan zijn opvolger Jan Hibma uit Oosthem (Fr.).

De bedoeling was dat Hibma dit stokje al balancerend op zijn eigen vinger over zou nemen, wat onder veel hilariteit maar gedeeltelijk lukte. Hiermee beeldde Beens op een symbolische manier uit dat de samenwerking tussen muzikanten en een dirigent een voortdurend balanceren is tussen de sfeer van muzikaal presteren en muzikale vriendschappen. Namens de gehele muziekvereniging sprak voorzitter Wim Lameris uit dat van die balans zeker sprake was dankzij Beens.

Beens’ enthousiasme en groot didactisch vermogen maakten de wekelijkse repetitieavonden zowel bij oud, maar zeker ook bij jong, tot een plezierig gebeuren. Beens is met ruim achttien jaar de langstzittende dirigent bij S.D.G. sinds het ontstaan van de muziekvereniging 117 jaar geleden.

Hij had zichzelf voorgenomen om na tien jaar te stoppen bij de muziekvereniging, maar verlengde dit met twee jaar, waarna hij besloot dat er met bijna twintig jaar toch echt een einde aan moest komen. Met zijn dirigeerstokje heeft hij onder andere veel concoursen, uitvoeringen, festivals, kerkdiensten en concerten als dirigent begeleid. Ditzelfde stokje droeg Beens afgelopen woensdag met een gerust hart over aan zijn enthousiaste opvolger Hibma.

De muziekvereniging liet Beens niet met lege handen naar huis gaan. Een modern beeldje, uitbeeldend een dirigent achter een lessenaar, en een bos bloemen kon Beens meenemen naar zijn woonplaats Kampen. Onder het genot van een hapje en een drankje namen de leden van de muziekvereniging op persoonlijke wijze afscheid van hun dirigent.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 09.09.17 | 14.57 UUR


advertentie

Vandaag:
3° | -4°
Meer weer...
Morgen:
0° | -4°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.63641 s