Vrijdag 23.02.18 | 08.39 uur

Jong en oud trekt er op uit

Open Monumentendag in Brederwiede druk bezocht!

Staphorster dame bij Kloosterse watertoren!

Staphorster dame bij Kloosterse watertoren!© DKN / R.W. Jansema

Het weekend van 9 en 10 september 2017 stond in het teken van Open Monumentendag. De dag zelf had als thema 'Boeren, burgers en buitenlui'. Meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland waren deze dagen gratis toegankelijk voor iedereen. Ook in de regio Brederwiede is het de uitgelezen kans om een plek te bezoeken waar je doorgaans niet zo snel komt.

Zo was ook de watertoren in Sint Jansklooster vrij toegankelijk voor publiek op deze dag. Publiek uit de buurt of van verder weg. De bezoekers uit de directe omgeving vonden het nu "weleens tijd om dan eindelijk de toren van binnen en van bovenaf te zien," zo klonk het uit de mond van iemand die de toren beklom. Omstreeks 13.30 uur vertelt de vrijwilligster dat ze de 200 klimmers zijn gepasseerd. Van heinde en verre kwam men naar Sint Jansklooster: zowel Belgen als Staphorsters!

Zaterdagmiddag had het publiek een wijdse blik van bovenaf over de omgeving dankzij het mooie heldere weer. Het water, de bossen, de natuur, en torens van onder meer Hasselt en Zwolle waren te zien.

Ook zondag staan er een aantal evenementen op de kalender omtrent Open Monumentendag. U kunt kennismaken met de op 2 september geopende koffie- en theeschenkerij van de familie Jongman in de rijksmonumentale boerderij Oppen Swolle 5. De inmiddels goedgekeurde verbouwingsplannen voor deze boerderij liggen ook ter bezichtiging. Ook is er bij landgoed De Oldenhof veel te zien en te doen.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 09.09.17 | 14.30 UUR


advertentie

Vandaag:
3° | -4°
Meer weer...
Morgen:
0° | -4°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.62409 s