Vrijdag 23.02.18 | 08.39 uur

Sporters uit Wanneperveen en Giethoon succesvol op Thialf

Shorttrackers Prinsen en v/d Vegt op het podium

Nils op kop, gevolgd door Mark

Nils op kop, gevolgd door Mark© Hank Prinsen

Tijdens de eerste KNSB cup shorttrack die zaterdag 2 september op Thialf werd verreden, heeft Mark Prinsen uit Wanneperveen de derde plaats in de A-divisie weten te behalen. Nils van der Vegt uit Giethoorn werd tweede in de B-divisie. Deze eerste wedstrijd van het nieuwe shorttrackseizoen kende een groot internationaal deelnemersveld.

Naast de Kazachstanen, een Israëliër en een Amerikaan trainen nu ook de Ieren, Duitsers, een Fransman en een Zweedse in Nederland. Hiermee lag het niveau in de A en B divisies erg hoog. In een spannende A-finale van de B-divisie wist Nils keurig zijn schaats als tweede over de streep te drukken. De A-finale in de hoogste divisie moest halverwege na een valpartij opnieuw gestart worden. Na de tweede start kostte het dichtrijden van een gaatje na het uitwijken voor een gevallen rijder opnieuw erg veel kracht. Een keurige bronzen plak was het hoogst haalbare.

Volgende week staat, ook op Thialf, de International Invitationcup op het programma en daarna geeft een selectiewedstrijd de doorslag wie zich plaatsen voor de eerste Worldcup die op 6, 7 en 8 oktober in Dordrecht wordt verreden. Hiermee begint ook de Olympische kwalificatie.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 02.09.17 | 23.56 UUR


advertentie

Vandaag:
3° | -4°
Meer weer...
Morgen:
0° | -4°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.62693 s