Vrijdag 23.02.18 | 08.39 uur

Verplaatsing naar september blijkt goede zet!

Veel animo voor Jeugdcorso Sint Jansklooster

Een jonge John Travolta!

Een jonge John Travolta! © DKN / M. Lolkema

De verplaatsing van het Jeugdcorso Sint Jansklooster naar september heeft een positieve uitwerking op de deelname. Bijna drie weken voor het evenement op 16 september heeft Christelijke Oranjevereniging Sint Jansklooster (COV) al dertien wagentjes kunnen inschrijven. Vorig jaar deden slechts vijf jonge groepen mee.

COV beschouwt het jeugdcorso als de kraamkamer van het ‘grote’ corso. Wie de smaak en de techniek tijdens het bouwen te pakken krijgt, groeit makkelijker door naar de bekende corsogroepen. Op die manier blijft de traditie levend. De laatste jaren was er wat minder animo voor het Jeugdcorso, waardoor COV na dacht over mogelijke maatregelen.

Verplaatsing van het Jeugdcorso naar september is daarvan de uitkomst. Dat heeft ook een positieve uitwerking op de voorbereidingen op het Bloemencorso. Tot vorig jaar stroomden de corsotenten op donderdagavond leeg voor het Jeugdcorso, waarmee kostbare tijd verloren ging. Aan de andere kant hadden de ervaren bouwers geen tijd om zich met de jonge bouwers te bemoeien.

Met de verplaatsing hoopt COV dat het Jeugdcorso op alle fronten een impuls krijgt. Naast de bloemenwagentjes doen ook groepjes van de basisscholen mee. Bovendien is er muziek van Jeugd Showband Urk, Jong Advendo Sneek en Jong Oranje uit IJsselmuiden. Het Jeugdcorso begint om 15.30 uur. De prijsuitreiking is om 18.30 uur. Daarna is er in de tent op het evenemententerrein een ‘familiefeest’ voor deelnemers, corsogroepen en andere belangstellenden.

Aanmelden voor het Jeugdcorso kan nog steeds via www.corsoklooster.nl. Al vanaf tien dahlia’s kunnen jongeren meedoen.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 29.08.17 | 19.30 UUR


advertentie

Vandaag:
3° | -4°
Meer weer...
Morgen:
0° | -4°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.62265 s