Vrijdag 23.02.18 | 08.39 uur

Burgemeester bedankt schippers en bestuur voor fraaie middag

College B&W vaart met Groene Wens Boot

College B&W vaart met Groene Wens Boot

College B&W vaart met Groene Wens Boot© R. Huls

Op uitnodiging van de Groene Wens Boot heeft het college van burgemeester en wethouders, de directeur-gemeentesecretaris en het managementteam van de gemeente Steenwijkerland dinsdagmiddag een vaartocht gemaakt door de Weerribben. Het gezelschap werd aan het begin van de middag verwelkomd door de schippers Henk Houter en Ben Aalbers en gaven een korte rondleiding door de boot met de speciale voorzieningen.

Tijdens de vaartocht gaf penningmeester Roel Huls uit Zwartsluis namens het bestuur een toelichting op de totstandkoming en het beheer en exploitatie van de fluisterboot. Er was een speciale promotie- en informatiemap samengesteld om deze in te zien.

Er is regelmatig aandacht voor de Groene Wens Boot. Dit jaar zijn er weer veel dagtochten geboekt. Ook burgemeester Rob Bats heeft tijdens de nieuwjaarstoespraak zijn trots uit over veel projecten in Steenwijkerland uitgesproken, waaronder de Groene Wens Boot.

Het was voor het bestuur belangrijk om het college uit te nodigen voor een promotie- en kennismakingstocht. Het is een unieke boot in Nederland, die vaart in Weerribben-Wieden en ligt in de Gemeente Steenwijkerland, aldus penningmeester Roel Huls. Een boot die speciaal is gebouwd voor mensen met een beperking én hun hele gezin of vriendengroep.

Het college trof het met erg gunstige weersomstandigheden. Vanaf de boot werd de fraaie omgeving verkend. Het was druk op het water en in de smalle slootjes was er net voldoende ruimte om tegenliggers te passeren.

Na afloop van de vaartocht sprak burgemeester Rob Bats opnieuw zijn waardering uit voor het vrijwilligersproject en de doelgroep die hiermee wordt bereikt. Het college zal zich inzetten om de Groene Wens Boot te promoten en te verbinden met instellingen voor het zorgtoerisme, aldus burgemeester Bats die namens het hele gezelschap de schippers en het bestuur bedankte voor de fraaie middag.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 30.08.17 | 07.39 UUR


advertentie

Vandaag:
3° | -4°
Meer weer...
Morgen:
0° | -4°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.62741 s