Vrijdag 23.02.18 | 08.39 uur

Recordaantal bloemenwagentjes verschijnt aan de start

Kindercorso steeds populairder bij lokale jeugd

Jeugdgroep 'De Toppers' aan de slag

Jeugdgroep 'De Toppers' aan de slag© DKN / R.W. Jansema

Ieder jaar organiseert de Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken (V.V.V.V.) het 'grote' bloemencorso. Voorafgaand aan het grote Corso, vindt in de ochtend eerst het Kindercorso plaats. Het Kindercorso begint een steeds belangrijkere rol te vervullen tijdens de Corsoweek. Ongeveer 500, voornamelijk basisschoolkinderen lopen mee. Ook bij jeugdgroep 'De Toppers' wordt met man en macht gewerkt aan de jeugdcreatie. De kinderen plakken de dahlia's op de wagen terwijl (o)pa en (o)ma de bloemen 'konten' en in de lijm zetten.

De organisatie van het bloemencorso in Vollenhove liet eerder weten zich in de aankomende jaren nog meer te gaan richten op de jeugd. In mei werd een loods geopend waar kinderen terecht kunnen voor het bouwen van een corsowagen.

‘‘Wanneer een wagentje veel groter wordt, dan kan de groep doorstromen naar het Middag- en Avondcorso’’, vertelde Dick Jongman van de V.V.V.V. eerder tegenover de Brederwiedekrant. ‘‘Dat is uiteindelijk ook wat wij hopen, dat het Kindercorso een brug vormt naar deelname aan de grote optocht.’’

Veel corsogroepen uit Vollenhove zijn ooit begonnen bij het Kindercorso. Het meest recente voorbeeld is de groep Geniaal, die klein begon en sinds 2012 meedoet aan het grote Corso. ‘‘Het is erg belangrijk dat het ‘corsovirus’ wordt overgedragen aan de jeugd. De jeugd heeft immers de toekomst’’, legt Jongman uit. ‘‘We zien dat het in de afgelopen jaren moeilijker is geworden om de stap naar het grote Corso te maken. Dat heeft bijvoorbeeld te maken met financiën. Daarnaast moet je als groep behoorlijk wat fanatieke leden hebben.’’

Om de jonge bouwers een handje te helpen, kunnen zij een onderstel lenen van de organisatie. Ook de bloemen worden geregeld. ‘‘En sinds dit jaar stellen wij dus een locatie beschikbaar. Hier kunnen meerde wagens worden gebouwd voor het Kindercorso.’’ De locatie is een loods op Industrieterrein ‘De Hagen’, welke wordt gehuurd met behulp van Vitaal Land Veno. ‘‘Er zal altijd een begeleider aanwezig zijn met verstand van zaken. Voor dingen als het ontwerpen van een wagen, kunnen we gaan samenwerken met de grote groepen.’’ Veel jeugdgroepen maken gebruik van de loods, maar enkele groepen hebben een eigen bouwlocatie, zoals 'De Toppers'.

Dit jaar is er zelfs een recordaantal bloemenwagentjes te zien bij het Kindercorso, maar liefst elf wagentjes rijden mee. Ook wordt er een recordaantal bloemen gebruikt: meer dan 150.000. Het Kindercorso is gratis toegankelijk. Zaterdagochtend 26 augustus om 10.00 uur trekt de optocht door het centrum van Vollenhove.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 25.08.17 | 12.33 UUR


advertentie

Vandaag:
3° | -4°
Meer weer...
Morgen:
0° | -4°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.64744 s