Vrijdag 20.04.18 | 12.02 uur

Buiten Gewoon Leefbaar zoekt opvolger voor Bert Dedden

Oene Akkerman mogelijk nieuwe wethouder

Na het vertrek van Buiten Gewoon Leefbaar Steenwijkerland (BGL) wethouder Bert Dedden, heeft de partij zich de afgelopen week beraden op de toekomst en de te nemen stappen. BGL ziet Oene Akkerman als mogelijke opvolger van Dedden.

"Dedden is grondlegger en het gezicht van BGL vanaf dag één en heeft zich altijd als een BuitenGewoon betrokken persoon laten horen en zien in de Steenwijkerlandse politiek", vertelt BGL.

"Met grote persoonlijke betrokkenheid heeft Bert, samen met de IGSD/NWG en de mensen daar, de organisatie de mogelijkheid geboden om stappen te maken om het uitkeringsbestand terug te dringen. Gezien de laatste berichtgeving op dit gebied, werpt dit zijn vruchten af. We willen Bert dan ook danken voor zijn nimmer aflatende inzet en enthousiasme", laat Buiten Gewoon Leefbaar weten.

"BGL Steenwijkerland gaat als grootste partij haar verantwoordelijkheid niet uit de weg en kiest ervoor om samen met de huidige coalitie verder te werken aan het realiseren van de in het coalitieakkoord genoemde ambities. Na intensief en constructief overleg op alle fronten, is besloten om dhr. Oene Akkerman (nu raadslid BGL) voor te dragen, als wethouder", vult BGL aan.

"De voordracht zal in een extra raadsvergadering plaatsvinden. De tijd van het zomerreces kan dan benut worden om de diverse dossiers eigen te maken en in september volop mee te draaien. Oene Akkerman is in politiek Steenwijkerland geen onbekende. Hij zit sinds mei 2014 in de raad namens BGL en heeft zich daar laten zien als een man die een open discussie kan waarderen, die heldere uitspraken doet en met kennis van zaken opereert", aldus BGL.

"De door de coalitie ingezette trajecten en lopende dossiers kunnen met de komst van beoogd wethouder Akkerman zonder vertraging worden doorgezet en uitgevoerd", sluiten fractie en bestuur van BuitenGewoon Leefbaar af.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

Gerelateerde artikelen:

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 12.07.17 | 23.00 UUR


advertentie

Vandaag:
27° | 6°
Meer weer...
Morgen:
21° | 5°


TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
1.08135 s