Vrijdag 20.04.18 | 12.02 uur

Talenten schitteren in dorpshuis Sint Jansklooster

Lok: 'Finale Sunday Sessions is één groot feest!'

Sunday Sessions 2017

Sunday Sessions 2017© Podium Lokaal

Sunday Sessions blikt terug op een succesvol lustrum. Zaterdagavond 8 juli 2017 stond de vijfde editie van het zangspektakel op het programma in Sint Jansklooster. Dorpshuis Sint Janskamp zat afgeladen vol met publiek, dat zichtbaar genoot van de optredens die werden gegeven.

Wat zijn de Sunday Sessions?
Sunday Sessions is in het voorjaar van 2011 ontstaan. Elke eerste zondagmiddag van de maand treden er steeds zangleerlingen van Barbara Lok op. De middagen ademen sinds het verenigingsjaar 2012/13 een competitief sfeertje uit, sinds 2014 wordt het gehouden in Podium Lokaal in Sint Jansklooster.

“Te weinig stembiljetten…en waar is burgermeester Bilder van de gemeente Zwartewaterland?”, klinkt het licht gestresst voor 20.00 uur in het dorpshuis?

Alle aanwezigen genieten van alle optredens van leerlingen van Barbara Lok, die uit onder meer, Meppel, Emmeloord, Hoogeveen, Steenwijkerland en Zwartewaterland komen.

Ze zetten verrassende en soms ontroerende optredens neer. “Niet alles gaat soms even goed, maar het gaat ons om wat binnenkomt. Wie ons echt weet te raken heeft het goed gedaan”, zegt jurylid Lucie de Lange, die met Jet Pit en burgemeester Eddy Bilder van gemeente Zwartewaterland een eindoordeel mochten geven over het gebodene.

Het viel de jury vooral op dat alle zangers en zangeressen zoveel plezier uitstralen en zich vrij voelen op het podium. Ze dicht het toe aan het talent van Barbara Lok. De meeste deelnemers zingen dan ook puur voor hun plezier. Na afloop van de spraakmakende avond komt de jury uiteindelijk het podium op met de uitslag. 

'De Gouden Noa', ging naar Marleen Bos uit Kuinre voor de mooiste haardracht. 'De Gouden Stropdas' is gegaan naar Minze Boltje uit Vollenhove voor de beste mannelijke geklede artiest. 'Het Gouden Muiltje' was voor Hennie Kisteman uit Zwartsluis voor de mooiste vrouwelijk geklede artiest. Janine Doze uit Blokzijl won de publieksprijs.

Sunday Sessions vocaal Bokaal is gewonnen door Romy Kranenburg. Een veelbelovend zangtalent van 14 jaar uit Genemuiden. Zij raakte het publiek en de jury met het mooie nummer Mary Jane van Alannis Morrissette.

De Gouden Pluim was gedurende dit lustrumfeest voor Richard Akkerman. Sinds kort woonachtig in Sint Jansklooster. Hij vertolkte het nummer You raise me up van Josh Groban op een miraculeuze wijze. Het publiek en de jury waren zeer geemotioneerd door de manier, waarop hij het nummer vertolkte.

Richard was een van de hoofdrolspelers van de succesvolle musical Storm over Beulaeke, die in september weer drie avonden draait in theater de Meenthe te Steenwijk.

Kortom, het was een succesvolle, muzikale avond. Barbara Lok blikt terug op een mooi, verrassend zangseizoen.

Meer: www.podiumlokaal.nl

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 10.07.17 | 12.25 UUR


advertentie

Vandaag:
27° | 6°
Meer weer...
Morgen:
21° | 5°


TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
2.18324 s