Vrijdag 20.04.18 | 12.02 uur

Paarden Sportvereniging Vollenhove sterk in Baarlo

PSV in de prijzen bij Kringkampioenschappen

Julia, Tara en Marlin

Julia, Tara en Marlin© M. Hulleman

Zaterdag 8 juli stond in het teken van de Kringkampioenschappen. Deze werden verreden in Baarlo, bij de Strandhoeve. Het was daar goed toeven! Paarden Sportvereniging Vollenhove wist meerdere prijzen in de wacht te slepen.

ís Morgens kwamen de paarden aan de start. Daar wist Dewie Brederwout vijfde te worden met Handsome Z. Daarmee wist ze een startbewijs af te dwingen voor de Regiokampioenschappen in augustus in Bentelo. Bij de paarden heeft ook Dian van Diepen (Eliantha, L springen) zich weten te plaatsen voor de Regiokampioenschappen.

ís Middags was het de beurt aan de ponyís. In de klasse B dressuur categorie DE wist Tara van der Linde met Tessa beslag te leggen op de eerste plek (67,92%) en wist daarmee tevens de titel Kringkampioen B dressuur categorie DE op haar naam te schrijven.

Marijke Lok (Tatjan Flicka) werd hier tweede met 66,42%. Beide zijn afgevaardigd naar de Regiokampioenschappen in juli in Bentelo.
De klasse L1 categorie C wist Marlin van Dalen op haar naam te schrijven met haar pony Diva (61,42%). Zij mag zich ook Kringkampioen van deze klasse noemen en zijn afgevaardigd naar de Regiokampioenschappen.

Julia Vermue wist deze titel met haar pony Bailey te prolongeren in de klasse M springen categorie C. Ook zij zijn afgevaardigd naar de Regiokampioenschappen.

Naast deze 3 kampioenen waren er nog meer prijzen voor PSV Vollenhove. Om de klasse L1 dressuur categorie DE was er een tweede prijs voor Ruth van der Linde met Miss Potter (63,5%), zij is daarmee tevens afgevaardigd voor de Regiokampioenschappen.

Bij het springen was er een vierde prijs voor Dennis Bijma met Catootje in de klasse B categorie AB. Hij staat hiermee reserve voor een plek voor de Regiokampioenschappen.

In de klasse B categorie DE was er een vierde plek voor een hele nieuwe combinatie namelijk Genine van Dalen met Eikenhorstís Liza. In dezelfde klasse werd Marijke Lok met Tatjan Flicka 5e. Beide mogen aan de start komen op de Regiokampioenschappen.
Ruth van der Linde sprong met Miss Potter een mooi rondje in de klasse L categorie DE. Zij werd tweede en mag ook van start op de Regiokampioenschappen.

Niet in de prijzen, maar wel afgevaardigd is Julia Vermue met Baily in de L1 dressuur categorie C. Ook staan er nog meerdere ruiters op een reserveplek, zij zullen dus nog even moeten afwachten.
PSV Vollenhove zal op de Regiokampioenschappen ook van start komen met een paarden viertal, een pony zestal en bij de ponyís ook minimaal 1 team bij de verenigingskampioenschappen.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 10.07.17 | 10.41 UUR


advertentie

Vandaag:
27° | 6°
Meer weer...
Morgen:
21° | 5°


TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.86343 s