Vrijdag 20.04.18 | 12.02 uur

Jong en oud geniet in de Tuinen van Marxveld te Vollenhove

De Toutenburghers laten publiek versteld staan

Cast van 'Steenrijk'

Cast van 'Steenrijk'© Jansema Media

"Subliem uitgewerkt met uitgesproken karakters", zo kan het toneelstuk van de 70-jarige toneelvereniging 'De Toutenburghers' gerust genoemd worden. Zaterdagavond 8 juli werd in de Tuinen van Marxveld in Vollenhove het hoogtepunt van het vierdaagse Openluchtspektakel gehouden. De acteurs hadden de lachers op hun hand, en het publiek genoot zichtbaar van de geweldige komedie, welke geregisseerd werd door Gerie de Olde.

Bij binnenkomst in de tuin, werd het publiek op een bijzondere manier welkom geheten. Bovenop de Kleine Kerk stond een klein gelegenheidsorkest, wat zorgde voor een sfeervol ontvangst.

Na een welkomstwoord van Anita Dahmen, voorzitter van de toneelvereniging, begon een toneelavond, waar nog lang over gepraat zal worden.

De avond begon omstreeks 20.00 uur met een toneelvoorstelling, gegeven door plaatselijke jeugd. De 10 kinderen, tussen de 9 en 13 jaar, mochten samen het toneelstuk 'De Elfenschat' opvoeren. Het toneelstuk ging over Sander van Ander. De jongeman probeert aan zijn aanstaande bruid te ontsnappen door het Groende Woud in te vluchten. Hij heeft gehoord dat er een Elfenschat in het bos te vinden is, en gaat op zoek. Plots wordt hij gevangen genomen en vastgebonden door vijf trollen, die hem aan hun baas willen overdragen. Vervolgens komen er 3 elfen die Sander van Ander komen bevrijden van de trollen. Sander en de Elven vertrekken naar de Kluizenaar, die hem toverpoeder geeft om de trollen vriendelijk te maken. De jeugd ontving een warm applaus.

Na een korte pauze, waarbij Vos Geluid Zwartsluis voor muzikale ondersteuning wist te zorgen, werd de toneelavond hervat. Terwijl de bezoekers onder het genot van consumptie, verzorgd door bar Saantje, hun plek weer opzochten, werden de spotlights weer gericht op het podium.

Het publiek kon genieten van de plattelandscomedie 'Steenrijk'. Frits Groeneveld is een geoloog. De fanatieke stenenzoeker woont samen met zijn vrouw Julia en dochter Linda in Vollenhove. Op een dag vindt Frits, samen met zijn vriend Kai, een hele bijzondere steen. Nadat Frits dit onder het eten aan vrouw en dochter heeft verteld, gaat hij op de bank een tukje doen.

Toen hij wakker werd bleek dat alles wat Frits wenste, waarheid werd, dit alles dankzij zijn bijzondere steen. In eerste instantie had de stenenvinder dit niet door en riep hij: 'Ik wou dat mijn vrouw Julia nooit meer zeurde'. Vervolgens bleek deze wens uit te komen en raakte Julia haar stem kwijt. Frits kwam erachter dat al zijn wensen uitkwamen en wenste een miljoen euro: hij was Steenrijk! Ondertussen komt buurvrouw Marga vaak om de hoek kijken, maar hier heeft Frits geen belang bij. Hij wil de buurvrouw plagen en wenst haar een snor toe. Tevens heeft ook vriend Kai een wens. Hij wil dat de dochter van Frits, Linda, verliefd wordt op hem. Dankzij de wensvervullende-steen, gebeurt dit.

Ondertussen heeft echtgenoot van buurvrouw Marga door, dat de steen wensen kan vervullen. Buurman Hans probeert midden in de nacht de steen te stelen, maar dit mislukt. Vervolgens belt Hans de politie. De rechercheur komt op bezoek bij Frits, die iets daarvoor een 'nieuwe vrouw' heeft gewenst. Zijn nieuwe vrouw Suzanne, bleek geen blijvertje en al snel keerde Julia terug naar huis.

Dan wordt Frits wakker op de bank, hij heeft alles gedroomd. "Ik heb gedroomd dat Julia niet meer kon praten. Dat ik miljonair was, dat Linda verkering had met Kai, en dat ik een andere vrouw had", vertelt hij tegen zijn vrouw Julia.

De organisatie kan terugblikken op een geslaagd evenement, waarbij een ieder genoot van het toneelstuk. Na afloop was er de gelegenheid om onder het genot van een broodje 'ToutenBurger', en een drankje, na te praten over de avond.

Meer foto's, binnenkort op: www.facebook.com/toutenburghers

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 08.07.17 | 23.56 UUR


advertentie

Wat een geweldig verhaal
super leuk
Marian van laarhoven | Dongen Nbr | ZONDAG, 09.07.17 | 20.35 UUR | Kwetsend of ongepast?
Vandaag:
27° | 6°
Meer weer...
Morgen:
21° | 5°


TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.98468 s