Vrijdag 20.04.18 | 12.02 uur

Ouders genieten van muzikale kinderen!

Leerlingen het Kompas slaan hun slag in MFC de Burght

Dinsdagavond 4 juli vond in MFC de Burght te Vollenhove de eindpresentatie plaats van de in april dit jaar gestarte slagwerkklas van basisschool het Kompas. Deze slagwerkklas is onderdeel van het meerjarige project ‘muziekonderwijs op basisscholen in Vollenhove’. Een samenwerking tussen de basisscholen in Vollenhove, SCALA en Vollenhoofsch Fanfare. "In het bijzijn van ouders/verzorgers en Vollenhoofsch Fanfare hebben de leerlingen van groepen 5 en 6 deze avond in een ongedwongen sfeer laten horen wat zij in deze periode allemaal hebben geleerd", vertelt de Fanfare.

Na een kort welkomstwoord van voorzitter Harm Ziel startte de fanfareafdeling de avond met een mooie mars. Daarna was het aan de eerste groep leerlingen om hun kunsten te laten zien. Vol passie werd het nummer ‘Harder to Breathe’ begeleid op snare drums. De slagwerkgroep van Vollenhoofsch Fanfare bracht hierna een slagwerkstuk ten gehore. "Prachtig om te horen voor de leerlingen, de slagwerkers zijn natuurlijk een voorbeeld voor ze", vertelt de Fanfare.

De tweede groep leerlingen gingen daarna los met het op snare drum begeleiden van ‘Opzij opzij opzij. Met effecten zoals zwaaien met de stokken en omgekeerd spelen werd het één groot feest. Een deel uit de ‘The Lion King’ werd nog ten gehore gebracht door de fanfareafdeling.

Dirigent Erik van der Weerd gaf daarna de aanwezige ouders en leerlingen een uitleg over de diverse blaas- en slagwerkinstrumenten die de vereniging kent. Natuurlijk werd bij ieder instrument een stukje gespeeld. Vervolgens was het aan alle leerlingen samen de beurt om de sinaasappelmars te spelen. Het verschil tussen scherp en dof kwam goed naar voeren. Ook werd de leer methodiek, de fruitmandmethode, uitgelegd. Tot slot gaf de slagwerkgroep nog een mooi slagwerkstuk weg.

"Al met al een zeer geslaagde presentatieavond. De leerlingen mogen trots zijn op wat zij in een korte tijd allemaal hebben geleerd van SCALA slagwerkdocente Petra Dijkstra. Geweldig nieuws is ook dat het project later dit jaar op alle basisscholen in Vollenhove weer een vervolg zal krijgen! Naast groepen 5 en 6 zullen dan ook groepen 3 en 4 muzieklessen krijgen", sluit Vollenhoofsch Fanfare af.


Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 08.07.17 | 06.54 UUR


advertentie

Vandaag:
27° | 6°
Meer weer...
Morgen:
21° | 5°


TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.86837 s