Vrijdag 23.02.18 | 15.09 uur

Opnames gepland voor begin september 2017

Zwolse regisseur wil Blokzijl als decor van nieuwe film 'Schuld'

Schuld

Schuld© Patrick Carelsz

Jonge regisseur Patrick Carelsz uit Zwolle brengt met zijn korte film 'SCHULD' op komische wijze zijn visie op het economisch verkeer in beeld. Schuld wordt het eerste grote filmavontuur van Patrick Carelsz in Nederland. Naast het economische thema, wil hij met deze film ook de pracht laten zien van de omgeving waarin hij woont: Blokzijl is het beoogde toneel voor Schuld.

De regisseur ziet in Blokzijl de ideale lokatie om zijn verhaal te verbeelden en vertalen naar het witte doek. Zijn doel om de film international uit te brengen via filmfestivals geeft een belangrijke motivatie om de film in Blokzijl te laten plaatsvinden. In het buitenland ziet men Amsterdam doorgaans als Nederland. Blokzijl kent een sterke historische verbintenis met Amsterdam. Hij verwacht daardoor dat de film international gewaardeerd zal worden.

Patrick Carelsz heeft zijn wortels in Zwolle liggen, maar op het gebied van film in het Oosten van Europa. Via de Tsjechische filmschool “Prague Filmschool” is hij beland in het Russische St. Petersburg, waar hij succesvolle commercials en corporate films heeft geregisseerd. Sinds zijn terugkeer in Zwolle wil hij verhalen vertellen in de omgeving waar hij is opgegroeid.

'Schuld' is een korte film die gaat over een pittoresk dorp, dat wordt opgeschud als een excentrieke muzikant voor zijn rust het dorp bezoekt, en geld in de dorpsgemeenschap inbrengt. Op droogkomische wijze laat 'Schuld' zien wat iets onbenulligs teweeg kan brengen in een kleine gemeenschap op economisch, maar ook op sociaal niveau.

'Schuld' is een comedy-drama dat met een knipoog uitbeeldt hoe de economische wereld in elkaar steekt en hoe mensen hiervan profiteren. Het op absurdistische en theatrale wijze verfilmde verhaal trakteert de kijker op een eenvoudige economische les, vanuit een emotie in plaats van wetenschappelijke ratio.

De visuele stijl van 'Schuld' is geïnspireerd op de kleurrijke en theatrale stijl van Wes Anderson. Zijn films herbergen een sterke cynische, maar luchtige toon die ook in 'Schuld' aanwezig is.

Om 'Schuld' te kunnen realiseren wil de regisseur en producent Corrino Drama support werven door middel van crowdfunding. Donateurs kunnen o.a. in de keuken van het filmmaken kijken, een figurantenrol krijgen, een meet & greet met cast & crew of zelfs met het hele bedrijf met logo en personeel afgebeeld worden in de film. De campagne van 'Schuld' loopt tot en met 15 juli 2017. Meer informatie over dit project: http://www.cinecrowd.com/schuld

CineCrowd is het crowdfunding platform voor film. Op www.cinecrowd.com kunnen filmmakers hun ideeën voor films presenteren en pitchen aan het publiek. Iedereen, particulieren en ook bedrijven, kunnen een bijdrage leveren en zo de realisatie van de film mogelijk maken. Sinds de oprichting in 2011 zijn meer dan 250 projecten succesvol gecrowdfund.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 06.07.17 | 19.31 UUR


advertentie

Vandaag:
3° | -4°
Meer weer...
Morgen:
0° | -4°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.85983 s