Vrijdag 20.04.18 | 12.02 uur

Met dozen kun je al heel leuk spelen!

Blije gezichten bij Buitenspeeldag Vollenhove

Met dozen kun je heel leuk spelen

Met dozen kun je heel leuk spelen© M. Lolkema

Al weer voor de vierde keer werd dit jaar de Buitenspeeldag in Vollenhove georganiseerd door stichting JY. "Omdat er vorige keren ook al enkele kinderen kwamen uit omliggende kernen, hebben we dit jaar via het onderwijs ook kinderen uit Sint Jansklooster en Blokzijl uitgenodigd", vertellen Janien van der Linde en Yvonne Meijer namens stichting JY.

De uitnodiging was niet aan dovemans oren gericht. Wie even kwam kijken, kon niet anders concluderen dat enorm veel kinderen dit jaar met veel enthousiasme mee wilde doen met de Buitenspeeldag. Vooral bij de stormbaan stonden rijen kinderen te wachten tot ze aan de beurt waren.

Toch lieten kinderen zien, dat een luxe en opblaasbare stormbaan leuk is, maar dat ze zich ook prima kunnen vermaken met heel eenvoudige middelen. "Dat vinden we ook heel belangrijk om te laten zien. Kinderen vermaken zich al snel, daar zijn geen dure of ingewikkelde spelen voor nodig", vertelt Janien van der Linde. En daarom ligt er voor de kinderen gewoon een berg zand (lekker scheppen, graven of van de berg zand af glijden - als je maar zandbenen krijgt), een stapel dozen (een dozenhut bouwen, een hele hoge stapel dozen stapelen en dan in laten storten, met dozen tegen elkaar aan rennen), een paar palen en wat doeken (en dan bouw je zelf een tipi tent).

De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos en de kinderen proberen het allemaal uit. "Dit zijn voor ons echt de krenten uit de pap. Het is zo dankbaar om een dag als deze te organiseren en al die blije kindergezichten te zien, of bijvoorbeeld een kerstmaaltijd tijdens de Kerstperiode voor hen die in armoede moeten leven. Het zijn deze goede doelen waar we helemaal blij van worden".

Voor een sfeerimpressie van de Buitenspeeldag, zie: https://www.facebook.com/pg/Brederwiedekrant/photos/?tab=album&album_id=800408970136288

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 14.06.17 | 15.54 UUR
Vandaag:
27° | 6°
Meer weer...
Morgen:
21° | 5°


TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.8723 s