Zaterdag 19.05.18 | 15.26 uur

Kinderen zijn de beste fotografen van de wereld

Expositie Wiedekieker-leerlingen in de Watertoren

Drieduizend euro voor Natuurmonumenten

Drieduizend euro voor Natuurmonumenten© Erik Driessen

Leerlingen van basisschool De Wiedekieker mochten vrijdagochtend als eerste een nieuwe fototentoonstelling in de watertoren van Sint Jansklooster bekijken. Logisch, want ze hebben onder leiding van Sterre Delemarre de beelden zelf gemaakt.

“Kinderen zijn de beste fotografen”, zegt de fotografe uit Deventer, die veel fotografieprojecten met kinderen organiseert. “Volwassenen volgen de regels, kinderen gaan op de buik of in andere ingewikkelde standjes liggen als ze dat nodig vinden. Dat levert vaak verrassende foto’s op.”

Zeker in het geval van het werk van de Wiedekiekers. Die fotografeerden tijdens een workshop van Delemarre het hoogste punt in hun dorp van alle kanten. Soms recht, soms schuin, soms het volledige gebouw, soms vanuit een bijzonder standpunt genomen. “Echt prachtig”, vindt Delemarre en ze krijgt vrijdagochtend ondersteuning van vrijwilligers van Natuurmonumenten. “Misschien wel de mooiste expositie die we hier hebben gehad”, zegt een torenwachter.

Bij de opening waren ook vertegenwoordigers van Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland aanwezig. Zij overhandigden een cheque ter waarde van drieduizend euro aan Bernadette Haverkort van Bezoekerscentrum de Wieden. “Dankzij deze bijdrage konden we een toiletvoorziening in de toren maken en deze expositie organiseren”, aldus Haverkort. De toiletvoorziening was ook mogelijk dankzij Bouwbedrijf Lassche, Installatiebedrijf Boxum en Natuurmonumenten.

De bijdrage is afkomstig uit het Rabobank Fonds, legt Arno Boxum van de bank uit. “Daarmee ondersteunen we onder meer educatieve projecten in ons werkgebied. In deze hoek hebben we nog relatief weinig aanvragen binnengekregen, heel mooi dat we nu ook hier een project kunnen steunen.”

De expositie in de watertoren is elke zaterdag tussen 11.00 en 16.00 uur te zien. Het werk hangt op de eerste etage van de toren, die in 2014 op initiatief van Natuurmonumenten, BOEI en Vitens is omgebouwd tot uitkijkpunt. Sindsdien hebben al veel mensen de klim naar boven gewaagd, waar een prachtig uitzicht over De Wieden en het Land Veno wacht.


Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 19.05.17 | 19.00 UUR


advertentie

Vandaag:
26° | 11°
Meer weer...
Morgen:
25° | 12°


TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.99417 s