Zaterdag 19.05.18 | 15.26 uur

Koningslunch op terrein SV Veno

Koningsspelen in Vollenhove

Veel plezier tijdens spelletjes

Veel plezier tijdens spelletjes© M. Lolkema

Voor de leerlingen in Vollenhove geen Koningsontbijt, maar: een Koningslunch! Voor alle leerlingen waren er de hele dag spelletjes. Voor de kleinsten tot groep 4 waren er spelletjes tot lunchtijd. De kleinsten konden daarna naar huis. Maar voor de grootsten waren de Koningsspelen nog niet voorbij.

Voor hen was er rond 12.00 uur een lunch op het voetbalterrein van SV Veno. "Een stagiaire heeft de hele lunch verzorgd en de kinderen genieten er echt van", zo laat een leerkracht weten. In Vollenhove wordt er ingestoken op gezond. Dus een appeltje tijdens de pauze en komkommers bij de lunch. Na de lunch gaan de leerlingen weer verder met allerlei spelen.

De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle kinderen in het basisonderwijs in Nederland en het Caribisch gebied.

In 2013 zijn de eerste Koningsspelen georganiseerd in het kader van de inhuldiging van Koning Willem Alexander. Sinds de eerste editie nemen jaarlijks meer dan een miljoen kinderen en rond de 5400 basisscholen deel aan de Koningsspelen. Een overweldigend succes. Het doel van deze sportieve dag is om kinderen te laten zien hoe belangrijk én leuk het is om samen te ontbijten en te bewegen.

Voor een sfeerimpressie, zie: facebook: https://www.facebook.com/pg/Brederwiedekrant/photos/?tab=album&album_id=771065126404006

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 21.04.17 | 12.38 UUR


advertentie

Vandaag:
26° | 11°
Meer weer...
Morgen:
25° | 12°


TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.96743 s