Zaterdag 19.05.18 | 15.26 uur

Rallyfans genieten hele dag van ronkende motoren

Zuiderzeerally prooi voor Hermen Kobus

De Zuiderzeerally levert altijd mooie plaatjes op.

De Zuiderzeerally levert altijd mooie plaatjes op.© Media Nieuwsgierig Wim Echten

Ondanks het feit dat Jasper van den Heuvel oppermachtig was in de Zuiderzeerally heeft Hermen Kobus het jaarlijkse treffen in de polder op zijn naam geschreven. Van den Heuvel won tien van de dertien proeven maar wist het eindklassement niet te winnen dankzij een opgelegde minuut tijdstraf. Kobus schoof hierdoor op naar de hoogste trede op het podium. Ook Christian Riedemann ging Van den Heuvel in extremis nog voorbij.

Ondanks de beslissing achter de groene tafel mocht dat de pret voor de toeschouwers niet drukken, die van heinde en verre op de wedstrijd af waren gekomen. Ook de organisatie toonde zich tevreden met hoe het evenement is verlopen. Rene Markus: "We hebben hier maandenlang naartoe gewerkt, dus het is mooi dat het allemaal goed verloopt. We zijn de vele vrijwilligers enorm dankbaar."

Naast de grote Zuiderzeerally werden er ook nog twee nevenevenementen georganiseerd. Hans Weijs Sr wist de Zuiderzeeshortrally te winnen. Tibor Érdi Junior greep de winst in de Zeebodemshortrally.

Zie op onderstaand filmpje hoe Christian Riedemann de openingsmanche van de FIA Benelux Rally Trophy beleefde.Kijk hier voor een fotoserie van Wim Echten: https://www.facebook.com/medianieuwsgierig/posts/608424422685092

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 20.03.17 | 11.24 UUR


advertentie

Vandaag:
26° | 11°
Meer weer...
Morgen:
25° | 12°


TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.95738 s