Zaterdag 19.05.18 | 15.26 uur

Koren blikken terug op geslaagde samenwerking

Verrassend concert De Zeeklank en Lofstem in Vollenhove

Zaterdagavond 18 maart 2017 was er in de Grote Kerk te Vollenhove een muzikale ontmoeting tussen twee muziekvrienden: Harm Hoeve uit Rouveen en Johan Bredewout uit Vollenhove. Zowel het koor 'De Lofstem' uit Rouveen als 'De Zeeklank' uit Vollenhove wisten het publiek te laten genieten.

Hoewel ze elkaar geregeld tegenkomen bij allerlei concerten, stonden ze nu voor hun eigen koren “De Lofstem” uit Rouveen en “De Zeeklank” uit Vollenhove. Het werd een bijzondere avond in een redelijk goed gevulde kerk. Er werden veel liederen gezongen die door de dirigenten zelf waren gearrangeerd. “De Lofstem” trad de eerst helft van de avond op gevolgd door “De Zeeklank”, waarna besloten werd met een gezamenlijk optreden. Na een aantal mooi gezongen geestelijke werken door “De Lofstem”, verraste “De Zeeklank” met een aantal prachtig gezongen gedeelten uit de Messiah van Händel, die alle door Bredewout waren gearrangeerd.

De koren werden begeleid door een negental musici op de vleugel, met de fluit en slagwerk en een strijkersensemble van zes personen. Eén van hen, André van Vliet, liet weer op bijzondere wijze zien en horen hoe hij de vleugel bespeelt. Hij heeft “De Zeeklank” al vaker begeleid en het het blijft een genot hen bezig te zien. Het publiek wist het gebodene bijzonder te waarderen en beloonde de koren en de musici met een warm applaus.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 20.03.17 | 15.11 UUR


advertentie

Vandaag:
26° | 11°
Meer weer...
Morgen:
25° | 12°


TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.96447 s