Zondag 25.02.18 | 23.01 uur

Vrijwilligers maken Groene Wens Boot vaarklaar

D66 Steenwijkerland helpt mee bij NLDoet

Vrijwilligers maken een watertappunt

Vrijwilligers maken een watertappunt© D66

Afgelopen zaterdag 11 maart 2017 hebben vrijwilligers van D66 geholpen bij de Groene Wensboot in Ossenzijl. Vrijwilligers zijn volgens D66 Steenwijkerland het kloppend hart van de samenleving. Veel sociale initiatieven draaien op de hulp van vrijwilligers en helpen zo om de gemeente socialer, gezelliger en mooier te maken. Op 10 en 11 maart was er weer NL Doet van het Oranje Fonds.

De Groene Wens Boot is een fluisterboot en speciaal gebouwd voor mensen met een fysieke beperking, die samen met hun vrienden of familie willen genieten van de natuur in Nationaal Park de Weerribben-Wieden. D66 vindt dat dit één van de prachtige initiatieven in Steenwijkerland is, om iedereen bij de maatschappij te betrekken. “Daarnaast is NL Doet een mooi initiatief om iedereen enthousiast te maken voor vrijwilligerswerk. Met al een paar uurtjes inzet, kun je een wereld van verschil maken”, zegt fractievoorzitter Jan Willem van Dalen.

Vanaf 08.30 uur zijn de werkzaamheden gestart. Het resultaat van een dag werk is dat de boot weer vaarklaar is gemaakt en er een watertappunt met vuilwaterafvoer is gerealiseerd. Dit is een groot voordeel, want hierdoor hoeft de Groene Wens Boot niet elke keer naar een andere jachthaven varen om dit te regelen.


Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 11.03.17 | 19.16 UUR
Vandaag:
-1° | -6°
Meer weer...
Morgen:
-2° | -7°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.89217 s