Dinsdag 20.03.18 | 14.46 uur

Bernard Falkena met 'Verlaten Zolder'

Het verhaal achter dé foto van een fotoclublid

Verlaten zolder

Verlaten zolder© Bernard Falkena

De Fotoclub Din 81 in Vollenhove is een actieve club voor liefhebbers van fotografie. Eenmaal per drie weken vindt er op de vrijdagavond een clubavond plaats waar zij elkaars meegebrachte foto’s bespreken, maar ook worden er praktijkochtenden en –avonden georganiseerd. Het maakt u misschien ook wel nieuwsgierig, welke foto’s maken zij? En wat is eigenlijk het verhaal achter de foto?

Tijdens de laatste clubavond was er maar een kleine groep leden aanwezig. Achteraf maar goed ook, want de clubleden konden hun tijd goed gebruiken. De avond had namelijk een andere opzet dan anders. Het thema was deze keer 'Tops en Tips'. Elk clublid heeft drie foto’s ingezonden en de club werd opgedeeld in drie kleinere groepjes. Steeds werd een foto geprojecteerd via monitor en vervolgens werd deze foto in de groepjes besproken. Per foto werden zo twee tops en twee tips gegeven. Deze manier van bespreken zorgt ervoor dat alle foto’s extra aandacht krijgen en dat het bespreken meer tot zijn recht komt als wanneer dat met de hele club tegelijkertijd wordt gedaan. De manier van bespreken werd als zeer geslaagd ervaren.

Tot Foto van de Avond werd deze keer gekozen voor Bernard Falkena met zijn foto van een verlaten zolder. Bernard Falkena vertelt het verhaal achter zijn foto:

"Deze foto is gemaakt op de zolder van de oude Stad en Esch school in Meppel. De mooie lichtval viel me hier direct op. Ik ben zo dicht mogelijk tegen de muur achter mij gaan staan en heb een groothoeklens gebruikt om zoveel mogelijk van deze prachtige lichtinval erop te krijgen. Omdat het vrij donker was met fel licht van de ramen heb ik 3 foto’s met verschillende belichtingen samengevoegd tot één foto (HDR). De doorkijk naar achter maakt het voor mij af."


Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 24.02.17 | 10.26 UUR
Vandaag:
9° | 3°
Meer weer...
Morgen:
9° | 2°


TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.73033 s